SEGRE

MONUMENTS ACTUACIONS

Talavera recupera l'entorn de l'església

La plaça de l’església romànica de Sant Salvador.

La plaça de l’església romànica de Sant Salvador.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Talavera porta a terme la renovació de l’entorn de l’església romànica dedicada a Sant Salvador. D’una banda, s’ha reforçat el mur de contenció de la plaça amb l’acabat de pedra i drenatges per a les aigües.

Segons va explicar l’alcalde, Ramon Trullols, ara es repavimentarà la plaça de l’Església i es col·locarà un camí de pas de pedra vista fins a l’entrada del temple. Els treballs previs van obligar a la retirada dels arbres de la plaça, que van causar l’aixecament de l’antic paviment.

L’església es troba situada a la part més alta de la població i manté algun dels elements del romànic originari com és el cas de la porta d’entrada primitiva amb decoracions avui gairebé imperceptibles. La renovació de l’entorn té un pressupost de 43.000 euros. El consistori donarà continuïtat al projecte, ja que es recuperarà també el camí que porta fins a l’església.

Aquest mateix any s’ha col·locat també un nou enllosat a la plaça de l’Església de l’agregat de Bellmunt, i actualment s’està ultimant la millora dels accessos.

tracking