SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Estudien protegir el llop al detectar-ne vint exemplars

Imatge d'arxiu d'un llop al Solsonès.

Imatge d'arxiu d'un llop al Solsonès.TERRITORI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat estudia protegir el llop després de detectar-ne vint exemplars des de l’any 2000. En aquest sentit, fonts de la conselleria de Territori van explicar ahir que la protecció que se li vol atorgar a aquesta espècie és la de “vulnerable”, que es troba per sota de la d’“en perill d’extinció”.

En aquests moments, el llop no es troba a la llista de mamífers protegits del decret legislatiu 2/2018 i ara això es vol modificar per incloure aquesta espècie com a animal vulnerable. No obstant, des de la Generalitat van apuntar que es portaria a terme “quan es torni a revisar la llista”.

Des de la conselleria de Territori van assegurar que quan van aparèixer els primers exemplars, que es van confirmar l’any 2004, “es va decidir, tècnicament, gestionar-los com si estiguessin protegits”. És a dir, que no es considera un animal cinegètic i per tant no es pot caçar i s’indemnitza pels danys que pot arribar a provocar. A més, des de Territori van apuntar que es duen a terme actuacions per minimitzar els danys que pugui causar a la ramaderia extensiva.

En aquests moments, els tècnics encarregats del seguiment d’aquest animal tenen localitzats tres mascles repartits entre les comarques del Ripollès, la Cerdanya i al Solsonès, on es van registrar atacs a bestiar.

tracking