SEGRE

EMPRESA MOBILITZACIONS

Jubilats i treballadors d'Endesa porten al jutge la “pèrdua de drets”

Acord d’associacions regionals de tot l’Estat per denunciar un conflicte col·lectiu || Mantindran les mobilitzacions a Lleida, la Pobla i el Pont de Suert

La manifestació a la qual van assistir dimarts 300 persones a la seu d’Endesa a Magraners.

La manifestació a la qual van assistir dimarts 300 persones a la seu d’Endesa a Magraners.MAGDALENE ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants sindicals d’UGT, CCOO i SIE (Sindicat Independent de l’Energia) amb presència a Endesa van acordar aquest dijous a Madrid interposar una denúncia al jutjat social per la vulneració dels drets socials i la modificació de les condicions de treball d’empleats i jubilats. Els sindicats el qualifiquen de conflicte col·lectiu ja que hi estan implicats treballadors en actiu, jubilats, prejubilats per ERO i persones amb acords voluntaris de sortida (AVS), segons fonts sindicals.

En aquesta reunió van participar representants de les associacions regionals de jubilats i prejubilats de tot Espanya, i també es va pactar crear una junta coordinadora per a una comunicació única i efectiva, evitar confusions i coordinar esforços.

Malgrat que els sindicats estan disposats a facilitar l’assistència jurídica en demandes individuals, les desaconsellen ja que la tramitació d’un conflicte col·lectiu deixa en suspens les demandes particulars, de manera que es considera que és millor esperar que s’entauli la demanda conjunta. També han quedat suspeses les eleccions sindicals previstes per als pròxims mesos fins al moment en què “l’actual situació d’incertesa no sigui tan alta i s’hagi aconseguit la unitat per fer front a les pèrdua de beneficis socials”.

Prop de tres-cents empleats i jubilats d’Endesa dels 1.500 afectats a Lleida (cinc-cents del Pirineu) es van manifestar aquest dimarts passat al davant de la seu de l’empresa a Lleida per conservar les tarifes bonificades de la llum després d’un any de negociacions sense arribar a un acord i de la intenció de la companyia de posar fi a aquests drets el pròxim dia 1 de juliol.

Pel que fa al cas dels jubilats, es tracta de mantenir la tarifa empleat, i també altres avantatges per a la resta de treballadors que s’han aconseguit al renunciar a augments de sou (vacances i beques). Els jubilats mantindran les mobilitzacions a Lleida i els del Pirineu es concentraran el dia 22 a la Pobla de Segur i el 29 al Pont de Suert per evitar desplaçaments.

S’ha de recordar que l’empresa està disposada a reprendre les negociacions i pactar solucions individuals al no haver-hi un conveni marc.

tracking