SEGRE

POLÍTICA

Torra: "Ens ho juguem tot en la resposta que col·lectivament aquest país doni al judici dels presos polítics"

El cap del Govern i la consellera de Cultura participen en l’acte inaugural Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019, que s’ha celebrat a la capital de la Segarra

Torra:

Torra: "Ens ho juguem tot en la resposta que col·lectivament aquest país doni al judici dels presos polítics"Jordi Bedmar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest vespre que “tota la nació faci seva” la campanya presentada per l’entitat Òmnium cultural amb el lema #joacuso, perquè “no ens hem de defensar de res, i hem d’acusar l’estat espanyol pel judici, que és una farsa que ha organitzat contra el moviment independentista”. I ha afegit: “Ens ho juguem tot en la resposta que col·lectivament aquest país sigui capaç de donar a aquest judici”.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes manifestacions durant l’acte d’inauguració de Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019, que ha encapçalat acompanyat de la consellera de Cultura, Laura Borràs. En el decurs de la seva intervenció, Torra s’ha congratulat que Cervera, una ciutat molt lligada amb la història de les institucions catalanes, ostenti aquest any la Capitalitat de la Cultura Catalana, i ha demanat als cerverins que “a més de ser la capital de la cultura, durant aquest any sigueu, juntament amb la resta de les ciutats catalanes, capitals de la llibertat”. 

El president ha reivindicat que “quan més cultura, menys populisme i més llibertat”. I ha insistit: “quan més lliures, més crítics, i aquest és el país que volem: lliure, crític i que s’enfronti a les injustícies, sense sortir del carril de la democràcia, de la justícia i de la no-violència”. I ha conclòs: “Denunciaré arreu del món la injustícia que es fa contra els presos i el dret d’autodeterminació. I puc anar pel món amb la bandera del diàleg i dels drets civil, la causa dels catalans és imbatible i tothom l’entén i ens dona suport”. 

L’acte inaugural de Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019  s’ha celebrat al Gran Teatre de la Passió de la capital de La Segarra, i ha comptat també amb l’assistència del paer en cap de Cervera, Ramon Royes; de la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré. 

Cervera ha agafat el relleu de Manresa, Capital de la Cultura Catalana durant el 2018, i durant un any posarà en relleu la seva riquesa cultural. La programació que durà a terme és el resultat d’un procés participatiu en el qual s’han consultat prop d’una cinquantena d’associacions culturals del territori.

Es presentaran 70 projectes culturals i artístics de nova creació que, un cop desplegats, donaran lloc a més d’un centenar d’accions culturals. Prèviament a la intervenció del president, hi ha parlat el president de l’organització de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; la presidenta de la Diputació de Lleida, i el paer en cap.

Tot seguit, s’ha estrenat l’espectacle MEM, un muntatge de producció pròpia, que a través del teatre, la dansa, la música i les arts visuals ens parla de la cultura des d’un vessant polièdric. 

El president ha fet prèviament a la inauguració de Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019,  una visita institucional a la Paeria de Cervera. Acompanyat del paer Ramon Royes, el cap del Govern ha signat el Llibre d’honor al Saló de Plens.

A continuació, s’han traslladat a peu cap al Gran Teatre de la Passió. En el decurs d’aquest recorregut, el president ha visitat  l’antic edifici on es van reunir les Corts Catalanes el 19 de desembre de l’any 1359, pas decisiu per a la creació de la Diputació del General de Catalunya. 

tracking