SEGRE

TURISME INSTAL·LACIONS

El Jussà aborda les obres del salt de Sossís per permetre el pas de barques

Per fer navegable la Pallaresa des de Llavorsí fins a la Pobla de Segur aquest any

Les obres per salvar la presa de l’Hostalet, a Sort.

Les obres per salvar la presa de l’Hostalet, a Sort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell del Jussà ultima els tràmits per abordar les obres que permetin salvar la presa de Sossís, a Conca de Dalt, i poder fer navegable la Pallaresa des de Llavorsí (al Sobirà) fins al pantà de Sant Antoni, aquest mateix any, una vegada finalitzats els treballs per superar la presa de l’Hostalet, a Sort. Segons el president de l’organisme, Constante Aranda, s’està negociant amb diverses empreses les condicions òptimes per garantir l’adjudicació ja que el primer concurs ha quedat desert.

Aranda va indicar que la raó principal és que el pressupost és baix per a les obres que preveu el projecte, que inclou la construcció d’esculleres i elements de formigó a fi d’habilitar una rampa que faciliti el pas de les barques de ràfting. Aranda va remarcar que les obres han d’estar finalitzades aquest mateix any, encara que es pot comptar amb una petita pròrroga durant el 2020 per no perdre els ajuts de la Unió Europea a través del programa Interreg. La inversió prevista per millorar la connectivitat fluvial de la Pallaressa a Sossís és de 365.000 euros. Les reformes dels salts de l’Hostalet i Sossís formen part d’un projecte per potenciar el turisme actiu amb fons de la UE que inclou convertir l’estació de tren de la Pobla de Segur en un punt d’informació a més d’un centre de BTT i senderisme pel Pirineu.

Per la seua banda, la conselleria de Territori i Sostenibilitat també ha donat llum verda a l’informe d’impacte ambiental per actuar a Sossís malgrat que haurà de complir alguns requisits com salvaguardar la flora i fauna de ribera, la construcció d’un escala per a peixos i la protecció i restitució de l’entorn. Segons va assenyalar Aranda, serà necessari esperar que el riu baixi de cabal i no repercutir en les èpoques de cria de la truita.

tracking