SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

La Seu instal·la 33 càmeres de videovigilància contra l'incivisme en nou equipaments

Al Parc del Segre i el pavelló, entre altres espais, i estaran connectades amb les dependències de la Guàrdia Urbana || Altres municipis de Lleida com Alcarràs o Alpicat ja compten amb aquests sistemes

L’ascensor del Parc del Segre ha estat objecte d’actes vandàlics i ara s’hi instal·laran càmeres.

L’ascensor del Parc del Segre ha estat objecte d’actes vandàlics i ara s’hi instal·laran càmeres.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu d’Urgell instal·larà un total de trenta-tres càmeres de videovigilància en nou equipaments públics de la ciutat per acabar amb l’incivisme i els actes vandàlics a la capital de l’Alt Urgell. Se sumarà així a altres municipis de la demarcació que ja compten amb aquests sistemes de seguretat com és el cas d’Alcarràs, Alpicat, la Portella, Bovera, Menàrguens i Ivars de Noguera, mentre que la Granadella, Tiurana i Soses tenen projectes per instal·lar-les.

Per la seua part, l’ajuntament de la Seu ja ha tret a concurs la instal·lació i manteniment de les càmeres de videovigilància a la via pública. Des de l’equip de govern van explicar que tot el desplegament estarà connectat “de forma remota i a temps real” amb les dependències de la Guàrdia Urbana i en cas de necessitat permetran visualitzar les imatges gravades per les trenta-tres càmeres durant els dies següents. Així mateix, van destacar “la necessitat d’intervenir-hi incrementant la vigilància en determinats punts” perquè “l’espai públic sigui un lloc en el qual el civisme imperi”. Val a recordar que l’ascensor del Parc del Segre ha estat objecte de múltiples desperfectes ocasionats per persones anònimes, com la ruptura de vidres o els intents de forçar la porta d’entrada i que sovint l’han deixat inservible, amb la qual cosa impossibiliten accedir a les instal·lacions olímpiques de forma còmoda a les persones amb mobilitat reduïda o la gent gran. Per aquesta raó, el consistori ha acordat utilitzar el sistema de videovigilància per incrementar el control al Parc del Segre, on instal·larà dos càmeres a les dos entrades de l’ascensor panoràmic.

L’ajuntament preveu invertir uns 54.000 euros en el projecte, que ja ha sortit a concurs

Per altra banda, a l’exterior del pavelló poliesportiu instal·larà sis dispositius que vigilin els accessos i també el camp de futbol. Quatre més s’ubicaran a la plaça Joan Sansa per vigilar els gronxadors i la pista polivalent. Tres més s’instal·laran a la plaça del Codina per controlar la plaça i el passatge interior. A l’edifici de Les Monges, set equips gravaran la plaça, els accessos al vestíbul i la sala d’exposicions La Cuina i els interiors.

Al parc de la Tolla del Bressol, tres càmeres registraran els actes incívics que es poden donar a l’skate park, els gronxadors i la zona de pícnic. Així mateix, a l’aparcament per a autocaravanes aniran dos videocàmeres més, quatre als Claustres del Racionero i dos a la Torre Solsona. L’empresa que guanyi el concurs serà l’encarregada de portar a terme tots els tràmits necessaris per a la legalització dels punts de control davant de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància, òrgan consultiu i de control de la instal·lació i ús de càmeres per part de les forces i cossos de seguretat a la via pública. La firma que guanyi el concurs s’encarregarà d’aquest servei durant tres anys i l’ajuntament preveu invertir un total de 54.000 euros en aquest projecte.

tracking