SEGRE

EQUIPAMENTS ENERGIA

Una turbina en un salt d'aigua donarà electricitat al refugi d'Artiga de Lin

Imatge d’arxiu del refugi d’Artiga de Lin.

Imatge d’arxiu del refugi d’Artiga de Lin.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una turbina en un salt d’aigua de 85 metres donarà electricitat al refugi aranès d’Artiga de Lin. El Conselh Generau ja ha demanat a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) la concessió per a l’aprofitament d’aquest salt per a la producció d’energia elèctrica que proveeixi l’equipament.

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, va explicar que aquesta turbina generarà l’electricitat necessària per proveir els sistemes d’il·luminació i els aparells electrònics que s’instal·lin en aquest equipament. Barrera va apuntar que la turbina s’ubicarà al barranc de Pomeró, un afluent del riu Joèu i es construirà un dic de formigó armat per retenir els materials que pugui arrossegar el riu.

Així mateix, el síndic va apuntar que la previsió és que el refugi obri durant aquesta primavera vinent, perquè encara quedava pendent la instal·lació del mobiliari, que ja s’ha adjudicat i es col·locarà durant les properes setmanes.

Aquest equipament, que s’ha ampliat i reformat, tindrà una capacitat màxima de vint-i-quatre persones. En aquest sentit, Barrera va avançar que durant els propers mesos sortiran a licitació les obres per reformar el refugi de Sant Joan de Toran, que també tindrà capacitat per a vint-i-quatre persones.

tracking