SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Reñé seguirà a la Diputació i a l'executiva del PDeCAT de Lleida després de deixar la presidència

Afirma que “probablement” optarà a la reelecció com a alcalde de Fondarella || La direcció nacional del partit agafa el control fins a celebrar eleccions al juny, després dels comicis municipals

Ferran Bel, ahir a l’entrada de la seu del PDeCAT a Lleida (esquerra) i Joan Reñé després de la reunió en què va informar de la seua renúncia.

Ferran Bel, ahir a l’entrada de la seu del PDeCAT a Lleida (esquerra) i Joan Reñé després de la reunió en què va informar de la seua renúncia.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Reñé esgotarà el mandat com a diputat provincial del PDeCAT; continuarà formant part de l’executiva del partit i “probablement” optarà a la reelecció com a alcalde de Fondarella al maig. Així ho va afirmar ahir després de la reunió en què va informar de la seua renúncia a presidir la formació al pla de Lleida (com va avançar ahir SEGRE). Després de la trobada amb el secretari d’organització del partit, Ferran Bel, i dirigents lleidatans, va subratllar la voluntat de mantenir l’activitat política. Així mateix, va criticar els militants que van exigir el seu cessament arran de la investigació en curs per presumptes manipulacions en contractacions de la Diputació.

“Qüestionar la presidència i l’executiva de Lleida és un amotinament que no entenc”, va afirmar Reñé, que va recordar que els estatuts del PDeCAT no emparen la seua destitució (un fet reservat a càrrecs imputats o condemnats per delictes). Després de la detenció el mes d’octubre al costat d’altres alts càrrecs de la Diputació, encara no ha estat formalment imputat ni citat a declarar. Així mateix, la instrucció de la causa penal, considerada complexa, es prolongarà almenys divuit mesos més. La iniciativa dels crítics per rellevar Reñé al desembre passat no va comptar amb el suport de la direcció nacional del partit. Això va suposar una situació d’impàs que es va saldar ahir amb la renúncia del fins ara president, quan falten quatre mesos per a les municipals. Així, Bel va ratificar que la presidència lleidatana quedarà “vacant” fins a celebrar eleccions al juny, després dels comicis locals. Fins aleshores, va corroborar que la direcció nacional del PDeCAT assumirà les funcions del president. Això tanca la porta a una presidència compartida, en mans d’Antoni Balasch i Joan Eroles, tal com defensaven els crítics. En un comunicat conjunt després de la reunió, Balasch i Eroles van aplaudir la renúncia de Reñé com “un pas endavant”. Reñé, per la seua part, va afirmar que la renúncia a presidir el partit a Lleida (després de dimitir com a president de la Diputació a l’octubre) és per “responsabilitat” per assegurar la “viabilitat del projecte del PDeCAT” davant de les eleccions locals. Bel va apuntar que les disputes al si del partit a Lleida no han afectat la confecció de candidatures.

Ferran Bel, ahir a l'entrada de la seu del PDeCAT a Lleida (esquerra) i Joan Reñé

Ferran Bel, ahir a l'entrada de la seu del PDeCAT a Lleida (esquerra) i Joan ReñéITMAR FABREGAT

tracking