SEGRE

MUNICIPIS PROTESTES

Veïns de la Seu reclamen eliminar una pista poliesportiva per incivisme

Exigeixen presència policial per pilotades i actituds agressives a la plaça Joan Sansa

Els veïns es queixen de l’incivisme a la pista poliesportiva.

Els veïns es queixen de l’incivisme a la pista poliesportiva.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns de la plaça Joan Sansa de la Seu ha presentat una instància a l’ajuntament per “reclamar una solució” als “problemes d’incivisme” que genera la pista poliesportiva de futbol i bàsquet construïda a la plaça fa menys de dos anys. Els veïns exigeixen al consistori “una nova solució a la zona eliminant la pista” i “posar vigilància continuada” per controlar els actes vandàlics, que consideren que “es donen amb massa freqüència” i que “cada vegada van a més”.

El president de l’associació, Fernando Esteruelas, va explicar ahir que la presència de les càmeres de seguretat que l’equip de govern ha anunciat que instal·larà “no és suficient”. En aquest sentit, va opinar que “els veïns necessitem presència policial física i continuada que garanteixi el nostre descans”.

Denuncien que els joves que acudeixen a les instal·lacions “donen cops de pilota a les façanes i els falsos sostres dels edificis adjacents” i que hi ha “actituds agressives i provocadores” amb els veïns dels quatre edificis que envolten la pista, i “que han arribat fins i tot a llançar pedres contra els balcons”.

L’entitat ha registrat la instància a l’ajuntament i detalla que hi han adjuntat “la firma de 53 de les 64 famílies” que viuen a la plaça. Esteruelas va afegir que “no són invencions de quatre, sinó que som la majoria dels veïns que patim l’incivisme a la zona”.

El primer tinent d’alcalde de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, va considerar que les càmeres “ajudaran de forma important a millorar la convivència dels veïns” i que serviran per “vigilar que la pista sigui utilitzada en els horaris que fixa la normativa i per nens i nenes de les edats permeses”. La normativa permet fer ús de la pista fins a les 22 hores i a menors de fins a 14 anys.

tracking