SEGRE

TEMPS PREVISIÓ

Cauen les temperatures fins a mínims rècord aquest hivern

La neu obliga a utilitzar cadenes a la Bonaigua i el pla de Beret

El riu de la Color, gelat, ahir a la Seu

El riu de la Color, gelat, ahir a la SeuC. Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els termòmetres van caure dilluns a la nit a dimarts fins als 13 graus sota zero en la nit més freda de l’hivern en moltes valls del Pirineu. Aquesta va ser la temperatura entre les 02.00 i les 06.00 hores d’ahir al port de la Bonaigua, segons dades del Meteocat. A Boí es va arribar als 12,4 graus sota zero i al Pont els termòmetres van marcar 9,4 graus negatius. Durant la tarda d’ahir va nevar a Vielha, en alguns punts del Sobirà i a Sant Guim de Freixenet. Segons les previsions del Meteocat i de Protecció Civil s’espera que avui les nevades siguin més intenses al Pirineu i es poden arribar a acumular més de 50 centímetres de neu per sobre dels 1.500 metres.

Per aquesta raó, Protecció Civil va activar l’alerta del pla Neucat i va alertar davant de possibles ratxes de fort vent. Així mateix, ahir era obligatori l’ús de cadenes per circular pel port de la Bonaigua i pel pla de Beret.

Les baixes temperatures també han complicat el treball dels ramaders. Xavi Jiménez, de Bellver, propietari d’una explotació de vaques i cavalls, va explicar que cada dia ha de comprovar tots els abeuradors dels animals, que queden gelats, i trencar el gel o afegir-hi aigua calenta perquè els animals puguin beure.

les claus

  • Temperatures. Ahir es van registrar -8,5 graus a Vielha, -8,1 a Tremp, -7,1 a la Seu d’Urgell, -5,2 al Montsec d’Ares, -4,7 a Mollerussa, -3,6 a Lleida, -3,1 a Tàrrega i -2,3 a Cervera.
  • Llevaneu. El ministeri de Foment disposa de 45 màquines llevaneu i 5.560 tones de sal per a les carreteres a Lleida per fer front al temporal de fred d’aquesta setmana. 
  • Nevades. El temporal pot deixar entre ahir i avui més de 50 centímetres de neu i es preveuen fortes ratxes de vent.
Imatge de cavalls en un abeurador gelat a Bellver de Cerdanya.

Imatge de cavalls en un abeurador gelat a Bellver de Cerdanya.XAVI JIMÉNEZ

Imatge de cavalls en un abeurador gelat a Bellver de Cerdanya.

Imatge de cavalls en un abeurador gelat a Bellver de Cerdanya.XAVI JIMÉNEZ

tracking