SEGRE

EMERGÈNCIES PROTESTES

El 90% de parcs de bombers voluntaris estan “inoperatius”

Diuen que el territori es troba “desprotegit”

Suport de Tremp als funcionaris - L’ajuntament de Tremp va oferir ahir el seu suport als bombers funcionaris que duen a terme una protesta consistent a no fer hores extra voluntàries per denunciar la falta de mitjans, personal i infraestructures ...

Suport de Tremp als funcionaris - L’ajuntament de Tremp va oferir ahir el seu suport als bombers funcionaris que duen a terme una protesta consistent a no fer hores extra voluntàries per denunciar la falta de mitjans, personal i infraestructures ...UGT BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca) va assegurar ahir que al voltant del 90% dels 22 parcs lleidatans no professionals “estan inoperatius per falta de personal”. Asbovoca va anunciar dilluns que aquests parcs tancaran abans del 31 de gener si el departament d’Interior no convoca una taula de negociació conjunta amb sindicats i la direcció general del cos (vegeu SEGRE d’ahir). Per la seua part, des de Bombers de la Generalitat van declinar fer declaracions en aquest sentit.

El secretari general dels Asbovoca i cap del parc de Coll de Nargó, Jordi Fabra, va explicar ahir a aquest diari que “ja he comunicat a l’alcalde del poble la situació en la qual ens trobem i que, si hi ha qualsevol emergència, no es pot cobrir”. Fabra va alertar de la desprotecció que hi ha al territori i va posar com a exemple la carretera C-14 al seu pas per l’Alt Urgell. “Si hi ha un accident entre Coll de Nargó i Oliana, hauran d’acudir a l’emergència bombers funcionaris dels parcs de la Seu d’Urgell o Balaguer”, va explicar.

A tot plegat cal sumar que els bombers funcionaris estan sense fer hores extra voluntàries des del 10 de desembre passat en senyal de protesta. Aquesta reivindicació ha obligat el departament d’Interior a rebaixar de 46 a 23 els efectius per tanda a Lleida. Ahir, per exemple, van estar sota mínims els parcs de Lleida, Balaguer, Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Sort i Tremp, segons Cos-Bombers pel Canvi. Precisament ahir, i segons el sindicat CCOO, hi va haver un incendi d’habitatge a Alàs i Cerc, a l’Alt Urgell, i es va haver d’activar un camió escala d’Andorra perquè el de la Seu està avariat i el més proper era el de Sort.

tracking