SEGRE

TRANSPORT REFORMES

Treballs les 24 hores per renovar 4,5 quilòmetres de la línia de la Pobla

Trenta operaris reformen les vies en vuit túnels després d’una inversió d’1,8 milions || Ferrocarrils preveu acabar aquesta setmana i recuperar els viatges dilluns

Les imatges mostren treballs nocturns duts a terme ahir en un tram de la línia a la Noguera.

Les imatges mostren treballs nocturns duts a terme ahir en un tram de la línia a la Noguera.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trenta operaris treballen les 24 hores del dia en la renovació de quatre quilòmetres i mig de vies a la línia del tren de la Pobla, tancada des de fa dos setmanes a la circulació. L’actuació se centra en els 42 túnels que hi ha a la línia ferroviària, on es va començar a treballar fa més de dos anys i es preveu seguir fent-ho durant dos més.

La intervenció d’aquesta campanya, que va començar el mes de novembre passat, aborda la renovació de les vies en vuit passos soterrats (túnels 1, 7, 8, 9, 13, 14, 17 i 19) i suposarà una inversió d’uns 1,8 milions d’euros. Els treballs s’han intensificat, dia i nit, per permetre que dilluns vinent la línia torni a ser operativa, segons van avançar fonts de Ferrocarrils de la Generalitat, titular de la via. De fet, FGC informa a la seua pàgina web que el servei quedarà restablert ja aquest dissabte.

FGC va començar a renovar les vies dels 42 túnels de la línia el 2016 i continuarà els dos anys següents

Des de fa dos setmanes, els passatgers que viatgen entre Balaguer i la Pobla de Segur s’han de desplaçar amb autobús. El transport s’atura en totes les estacions del recorregut, encara que a Gerb, Sant Llorenç de Montgai, Vilanova de la Sal i Santa Linya el servei es fa sota la demanda dels usuaris.

Al marge de la renovació de la línia, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha dut a terme també la millora de la senyalització.

El tren de la Pobla va superar l’any passat la xifra de 220.000 viatgers i Ferrocarrils espera l’arribada d’un nou tren per a la línia. Serà el tercer, se sumarà als dos actuals, estrenats el juliol del 2016, i permetrà que les operacions periòdiques de manteniment dels combois no afectin el servei, ja que actualment queda reduït temporalment si falta una de les dos màquines. La línia estrenarà també ben aviat una nova parada al polígon El Segre de Lleida.

Les imatges mostren treballs nocturns duts a terme ahir en un tram de la línia a la Noguera.

Les imatges mostren treballs nocturns duts a terme ahir en un tram de la línia a la Noguera.E. FARNELL

tracking