SEGRE

TURISME ESTABLIMENTS

Quantes places d'allotjament turístic hi ha a Lleida?

Preocupació de l’hostaleria de la Val, que tem un desequilibri entre comarques || L’any 2018 es van donar d’alta més de mig miler d’apartaments de lloguer turístic al registre de la Generalitat

Imatge d’arxiu de Salardú, al municipi de Naut Aran.

Imatge d’arxiu de Salardú, al municipi de Naut Aran.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Val d’Aran ja compta amb 1.050 pisos de lloguer turístic i les comarques de Lleida van sumar durant l’any passat 2.892 places d’allotjament en aquests apartaments (HUT, en les seues sigles en català), segons les dades de l’Agència Catalana de Turisme i del registre d’empreses i establiments de la conselleria d’Empresa, que inclou xifres d’aquest mes de gener. La major part dels HUT d’Aran, que representen gairebé la meitat dels que hi ha a tot Lleida, es troben a Naut Aran, que compta amb el 30 per cent dels apartaments turístics de Lleida (822), mentre que a Vielha n’hi ha 183 més. Aquestes xifres suposen un increment davant dels HUT que constaven al registre el mes d’octubre passat, quan a Naut Aran eren 745 i 144 a Vielha. A més, a les comarques de Lleida es van regularitzar l’any passat 523 pisos turístics i la demarcació compta ja amb més de 2.606 apartaments d’aquestes característiques, que sumen unes 14.800 places, segons les dades facilitades per l’Agència Catalana de Turisme.

El sector veu “amb preocupació” l’auge d’aquests establiments i el president del Grèmi d’Ostalaria dera Val d’Aran, Ambròs Barberà, va insistir ahir que els HUT no estan sotmesos a les mateixes regulacions i normatives a les quals han de sotmetre’s tots els hotels. D’aquesta manera, Barberà va apuntar que l’increment en el nombre de pisos turístics podria arribar a provocar “un desequilibri territorial” a la zona de la Val d’Aran. Per aquesta raó, el Conselh Generau va aprovar un increment de la taxa d’escombraries als HUT, que pagaran més de 200 euros a l’any davant dels 114 euros d’una família resident i la corporació destinarà els 161.000 euros que recaptarà per aquesta pujada a la millora del servei de recollida de residus.

Sobirà i Ribagorça, al capdavant

El Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça són les altres dos comarques de Lleida que compten amb més pisos turístics, amb 457 i 284 establiments, respectivament. D’altra banda, el Pla d’Urgell (11 HUT), la Segarra (29) i les Garrigues (35) són les comarques amb menys, segons el registre de la Generalitat.

tracking