SEGRE

Joves de la Pobla de Segur demanen un local i també invertir en esports

Imatge de l’ajuntament de la Pobla de Segur.

Imatge de l’ajuntament de la Pobla de Segur.E. F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Obrir un casal cívic, organitzar un curs de risoteràpia, sortides d’esquí de muntanya o cursos de barranquisme són algunes de la desena de propostes que demà votaran els joves de la Pobla de Segur en assemblea per poder destinar-hi 4.500 euros dels pressupostos participatius del 2019.

El consistori va impulsar per primera vegada aquesta iniciativa amb l’objectiu de responsabilitzar i de crear mecanismes en què els joves tinguessin l’oportunitat de participar en dinàmiques socials. El regidor de Joventut, Marc Baró, va valorar positivament el nombre de propostes rebudes que se centren en tres àmbits: lleure, esports i cultura. En aquest sentit, demà totes la persones d’entre 12 i 29 anys de la Pobla de Segur estan convocats per votar quines seran les propostes en les quals s’invertiran. Els joves defensaran les propostes a la fàbrica Cervesa C13 i després es votaran de manera col·lectiva i també individual.

Per la seua part, Tàrrega també ha impulsat, per primera vegada, els pressupostos participatius per a aquest any 2019, que han rebut més de 300 propostes dels veïns. En aquest sentit, el consistori ha fixat una partida de 100.000 euros per executar algunes de les iniciatives proposades per la ciutadania. Ara, el consistori convocarà un fòrum ciutadà en el qual es debatran i es prioritzaran les propostes que hagin estat validades. El procés culminarà sotmetent a votació popular aquelles propostes finalistes. Serà una votació telemàtica en què podran participar totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Tàrrega.

L’alcadesa, Rosa Maria Perelló, va explicar que quan es tinguin totes les propostes es compartiran amb la resta de grups del consistori per conèixer les inquietuds dels ciutadans respecte a les inversions.

tracking