SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

L'abocador de les Borges, en funcionament a la primavera

Queda impermeabilitzar el vas principal i camins perimetrals

Les obres del nou abocador de les Borges Blanques que es troben en el seu tram final.

Les obres del nou abocador de les Borges Blanques que es troben en el seu tram final.J.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Voltes està finalitzant les obres del nou abocador de les Borges amb la previsió que pugui entrar en funcionament al març.

Segons el responsable de Medi Ambient al consell de les Garrigues, Jaume Setó, ja està llesta la bassa de lixiviats (líquids que generen els abocaments) i gairebé acabat el nou vas per a la deposició d’escombraries, on només cal estendre la làmina de cautxú per a la seua impermeabilització. El gruix de la intervenció va començar al setembre i el termini d’execució del projecte és de 5 mesos. Queda pendent l’execució dels camins perimetrals.

Les obres de la nova instal·lació suposaran una inversió d’1,3 milions d’euros

La construcció del nou abocador de la capital de les Garrigues costarà 1,3 milions d’euros. El segellament de l’actual comportarà una despesa de 500.000. La construcció d’aquest nou complex a les Borges Blanques és una actuació urgent ja que les escombraries sobrepassen la cota de coronació de les actuals instal·lacions des de fa més d’un any.

Les obres van començar amb mesos de demora ja que el consell va haver d’esperar l’aprovació per part del Consell de Ministres de la subvenció de 800.000 euros de la Generalitat a causa de l’aplicació del 155.

tracking