SEGRE

COMARCAS

El vent fa caure un mur a Agramunt i la neu en carreteres deixa 559 nens sense classe

Complicacions per circular per una trentena de trams viaris de muntanya i accidents sense ferits || Els bombers actuen per evitar la caiguda d'elements de façanes a Lleida, Tàrrega i Oliana

El vent fa caure un mur a Agramunt i la neu en carreteres deixa 559 nens sense classe

El vent fa caure un mur a Agramunt i la neu en carreteres deixa 559 nens sense classe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal va continuar fuetejant ahir al matí les comarques de Lleida. La neu va persistir, amb menor intensitat, i s'hi van sumar fortes ratxes de vent, que va derivar en torb, amb puntes que van assolir els 139 quilòmetres per hora, i nevades que van sumar fins a 86 centímetres de gruix al poble de Bagergue, Naut Aran. Això va provocar incidències com la caiguda d'un mur a Agramunt que va destrossar un cotxe estacionat, així com sortides de bombers per evitar la caiguda d'elements d'edificis a Lleida ciutat, Tàrrega i Oliana.

La neu va tornar a complicar el trànsit en carreteres de muntanya, va interrompre desenes de línies de transport escolar i va deixar 509 alumnes sense classe al Pallars Sobirà (370), el Jussà (133), la Ribagorça (50) i l'lt Urgell (6). El Servei Meteorològic va donar per finalitzat l'episodi de nevades cap a les 13.00 hores, però va mantenir l'avís per vent. Davant les més de 50 carreteres afectades dimecres, ahir hi va haver incidències en una trentena.

La Bonaigua continuava tancada i no reobrirà fins d'aquí a dos dies, després de voladures per provocar allaus controlades. La Generalitat va advertir del fort risc d'allaus a Aran i la franja nord de la Pallaresa. Serà marcat al nord del Sobirà i part de la Ribagorça i la Vall Fosca. Van ser necessàries cadenes per circular per carreteres com la C-13 a Sort, la C-14 entre Adrall i Organyà i part de la C-28.

Les dificultats més importants van ser a la xarxa viària local. En accessos a pobles com Baiasca, Arestui o Aidí esperaven les llevaneus passat el migdia. Al Jussà, el consell gestiona 229 dels 475 quilòmetres de carreteres.

A Gavet, veïns de la Vall de Barcedana van criticar la falta de manteniment de les carreteres locals, on van dir que no s'ha abocat sal per evitar que es gelin. Dimecres a la nit hi va haver una sortida de via sense ferits per gel.

Vint-i-cinc metres de paret destrossen un cotxe aparcat

2019_01_24 Mur Vent Agramunt from InfoLLEIDA on Vimeo.

El fort vent durant el temporal d'ahir va provocar l'ensorrament d'un mur a Agramunt. L'incident va tenir lloc cap a les 12.15 hores en una antiga fàbrica al carrer de l'Institut, segons van informar els bombers voluntaris de la capital del Sió. Es van esfondrar uns 25 metres del mur i la runa va destrossar un vehicle estacionat al costat de la construcció, però no van provocar danys personals.

La Policia Local va tallar la circulació en els dos sentits del carrer durant diverses hores per retirar la runa amb seguretat. Fins al lloc dels fets es van desplaçar dos dotacions dels bombers i una patrulla de la Policia Local, informa Segre Tàrrega.

A la Seu s’han acumulat prop de 30 centímetres de neu.

A la Seu s’han acumulat prop de 30 centímetres de neu.AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL

tracking