x
Català Castellà
Registra’t | Iniciar sessió Registra’t Iniciar sessió
Menú Buscar
Cercador de l’Hemeroteca
Segre Segre Premium

MUNICIPIS FAUNA

Solsona redueix un 70% la població de coloms amb pinso anticonceptiu

Actualitzada 25/01/2019 a les 11:41
En un període de quatre anys ha baixat de gairebé 800 aus a 235 exemplars
El dispositiu que s’ha col·locat a la teulada de la catedral.

Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.

© El dispositiu que s'ha col·locat a la teulada de la catedral.

A.S.

L’ajuntament de Solsona ha reduït la població de coloms en un 70 per cent mitjançant l’ús de pinso anticonceptiu. Aquest és l’últim balanç que ha fet l’empresa de l’Anoia ZooEthics contractada per la regidoria de Medi Ambient per al control d’aquesta plaga. A finals de desembre l’estimació del nombre d’exemplars al nucli urbà se situava en 235 aus, lluny de les 784 del desembre de l’any 2014.

Els punts on s’ha administrat l’anticonceptiu estan situats a les teulades de l’escola Arrels de Primària i a la catedral, a prop del campanar, encara que durant alguns mesos també s’ha col·locat un dispositiu a la travessia dels Dominics. La disminució dels coloms s’ha fet evident a la zona del portal del Pont, on anys enrere se’n podia veure centenars, mentre que actualment només se’n comptabilitza una vintena.

El tractament també inclou un seguiment a través de videocàmeres que han permès veure el seu desenvolupament i comprovar diàriament com ingerien la dosi correcta d’anticonceptiu i que cap altra espècie no consumia el medicament. L’anticonceptiu Ovistop, que té nicarbazina com a principi actiu i panís com a excipient, redueix el naixement de coloms de manera progressiva ja que els exemplars que moren de forma natural no són substituïts. D’aquesta forma, s’aconsegueix tenir la població controlada de forma respectuosa i sense necessitat de capturar-los i sacrificar-los.

Abans d’aplicar aquest sistema, l’ajuntament arribava a capturar uns 1.300 exemplars a l’any en gàbies en prop d’una desena de punts del nucli urbà, un mètode que es va aplicar des del 2012. Malgrat tot, no s’observava una reducció en el nombre d’aus. Segons el consistori, la intenció és ampliar l’àmbit d’actuació.

Temes relacionats
Descobrir
El més...
segrecom Twitter

@segrecom

Envia el teu missatge
Segre
© SEGRE Carrer del Riu, nº 6, 25007, Lleida Telèfon: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre