SEGRE

PATRIMONI OBRES

Tàrrega paralitza les tasques de recerca de la 'càpsula del temps'

A la plaça Major, tocant a la Creu de Terme

Les obres de la plaça Major de Tàrrega al costat de la creu de terme.

Les obres de la plaça Major de Tàrrega al costat de la creu de terme.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tècnics del Museu Comarcal de l’Urgell van explicar ahir que han paralitzat les tasques de recerca de la càpsula del temps al costat de la creu de terme, a la plaça Major de Tàrrega, perquè poden posar en risc l’estabilitat del monòlit. El director tècnic del Museu, Oriol Saula, va detallar que “l’estructura detectada (un pou de maons) és molt més profunda i fins i tot segueix cap a la part inferior de la creu”. Saula va afegir que “si seguíem, posàvem en perill l’estabilitat de la creu, per la qual cosa hem optat per parar la recerca” i va avançar que en els propers dies taparan de nou l’estructura per garantir la seua seguretat.

La recerca de la càpsula del temps va generar una gran expectació dimecres de setmana passada al migdia coincidint amb les obres de reforma de la plaça Major.

Els tècnics del museu de la ciutat buscaven un element commemoratiu que suposadament es va enterrar a la zona a mitjans del segle passat quan es va inaugurar allà la creu del terme. Aquell dia van retirar una gran llosa de pedra sota la qual van trobar el misteriós dipòsit de maons.

tracking