SEGRE

Un total de 37 persones van morir en accident de trànsit a Lleida el 2018

La meitat dels morts al Pirineu van ser motoristes

La roda de premsa del Servi Català de Trànsit per fer balanç de la sinistralitat a les carreteres de Lleida.

Un total de 37 persones van morir en accident de trànsit a Lleida el 2018Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any 2018, un total de 37 persones van morir en 32 accidents de trànsit al conjunt de la xarxa viària interurbana i urbana de Lleida, Alt Pirineu i Aran. Es tracta d'una víctima mortal més que el 2017, tot i que baixa el nombre de sinistres, segons el balanç que ha fet públic aquest divendres el Servei Català de Trànsit.

Del total de víctimes mortals, 36 es van produir en zona interurbana i 1 en zona urbana. Tres accidents van registrar dos víctimes mortals i un fins a tres víctimes mortals. Va ser la sortida de via que va passar el 12 d'agost a la C-12, a Balaguer, en què van morir tres joves. De fet, la C-12 és la carretera que concentra més persones mortes i la que ha incrementat més la sinistralitat mortal respecte a l'any anterior.

De les 36 persones mortes a les carreteres de Lleida, la meitat són ocupants de turisme, 8 motoristes i 4, usuaris de maquinària agrícola.

Les franges d’edat que registren més mortalitat són la franja de 45 a 54 anys i de 55 a 64 anys

Durant el mes d’agost van registrar-se 12 de les 36 víctimes mortals en zona interurbana

Les distraccions són el principal factor en el total d’accidents amb víctimes (26%), seguides de les infraccions (18%) i les errades del conductor (14%). L'alcohol i les drogues suposen el 6% de les causes dels sinistres amb víctimes.

Durant l'acte de presentació d'aquestes dades, els Mossos d'Esquadra han alertat de l'augment dels accidents mortals amb tractor a les comarques de Lleida, l'any 2018. Mentre que, segons han explicat, anualment se'n registren de zero a dos, l'any 2018 hi va haver quatre. Destaquen, a més, que tots ells eren "evitables" ja que es van produir per imprudències o manca de mesures de seguretat. En tres d'ells, el conductor del tractor va morir atrapat en bolcar el vehicle. D'aquests, dos dels tractors, tot i tenir barres antibolcat, aquestes no estaven activades. En l'altre accident va morir un nen de 5 anys atropellat en caure del tractor, tot i estar prohibit dur-hi cap passatger.

D'altra banda, al Pirineu de Lleida, la meitat dels morts en accident el 2018 van ser motoristes, tot i que només en el 8% dels sinistres hi va haver una moto implicada.

tracking