SEGRE

MOBILITAT SEGURETAT

Trànsit instal·larà aquest any un doble radar per tram a la C-14 entre Ponts i Bassella

Controlarà la velocitat mitjana durant 10 quilòmetres en una carretera que l’any passat va registrar 5 víctimes mortals || Serà el tercer d’aquest tipus a les vies de Lleida després dels d’Aran i Vilagrassa

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit (SCT) instal·larà aquest any el tercer radar per tram a les carreteres lleidatanes. El cinemòmetre es col·locarà a la carretera C-14 entre Ponts i Bassella, controlarà la velocitat mitjana en un tram d’uns deu quilòmetres i serà el tercer que hi ha a Lleida després del de l’N-230 al túnel de Vielha (el primer que hi va haver a Catalunya i ara inactiu) i el de l’autovia A-2 entre Vilagrassa i Tàrrega. Així ho va anunciar ahir el director general de Trànsit, Juli Gendrau, durant la presentació de l’anàlisi de la sinistralitat a les comarques de Lleida (vegeu el desglossament central). Concretament, estarà situat entre els quilòmetres 124, a l’altura del restaurant Can Valls, i el 134.

La C-14 és una de les carreteres que registren més accidents a la província i l’any passat va segar la vida de cinc persones. Només la C-12 (Eix de l’Ebre), amb vuit morts, té pitjors registres.

S’ha de recordar que, segons el mapa de risc d’EuroRAP, el tram entre Ponts i Bassella és el cinquè de Catalunya quant a perillositat, amb una mitjana anual de 3,7 accidents mortals. A més, els Mossos d’Esquadra incrementaran aquest any els controls de velocitat i de conductes de risc amb vehicles camuflats, segons va informar el comissari de Mobilitat, Joan Carles Molinero, que va afegir que “tindrem una presència policial més dinàmica perquè els conductors ja saben on habitualment es col·loquen els radars mòbils”. Quant als vehicles camuflats, actuaran per detectar “conductes especialment negligents”.

En concret, es col·locaran 266 nous senyals amb motiu de la modificació del límit màxim de velocitat en aquest tipus de vies, que passen de 100 km/h a 90 km/h. Aquesta actuació inclourà una vintena de carreteres de tot Catalunya. A Lleida, hi ha trams afectats de les següents vies: C-13 (Lleida-Balaguer-Tremp), C-14 (Tàrrega-la Seu), C-14z, C-26 (Alfarràs-Balaguer-Solsona), N-II, C-12 (Eix de l’Ebre) i LP-3322 (Mollerussa- Bellcaire d’Urgell).

En un altre accident ocorregut a Albesa va morir un nen de 5 anys atropellat al caure del tractor, amb el qual està prohibit portar cap passatger. Per aquesta raó, la policia catalana ha iniciat una roda de contacte amb els sindicats agraris oferint xarrades “per conscienciar dels riscos que hi ha amb aquest tipus de vehicles”, va afegir Batista.

Canvi d’un senyal.

Canvi d’un senyal.SEGRE

Canvi d’un senyal.

Canvi d’un senyal.SEGRE

tracking