SEGRE

SUCCESSOS MUNTANYA

Mor un antic monitor d'esquí de 31 anys per una allau fora de pistes a Baqueira

Antic treballador a l’escola Cota 1.700 i va morir a l’hospital de Vielha poc després de ser rescatat

Imatge de l’exterior de la zona d’urgències de l’hospital de Vielha, on va morir el monitor d’esquí.

Imatge de l’exterior de la zona d’urgències de l’hospital de Vielha, on va morir el monitor d’esquí.CLARA VILLAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un antic monitor d’esquí de 31 anys va morir ahir per una allau fora de pistes a Baqueira. Es tracta de J.B., antic professor de l’escola Cota 1.700 (que opera a l’estació aranesa), que comptava amb una gran experiència en la neu. El monitor mort, veí de Barcelona i establert a Aran des de feia uns cinc anys, es trobava a la zona de la Vinyeta quan va ser sorprès per l’allau, aproximadament a les 11.00 hores, i va quedar sepultat per la neu.

Diversos efectius del grup de rescat de muntanya dels Pompièrs d’Aran, la unitat de muntanya dels Mossos d’Esquadra i personal de pistes de Baqueira van participar en el rescat i el monitor va ser localitzat en uns deu minuts. L’accidentat va ser traslladat a l’helicòpter del Servei d’Emergències Mèdiques a l’hospital de Vielha atesa la gravetat de les lesions que presentava, encara que va morir poc després al centre sanitari de la capital aranesa.

Així mateix, el director comercial de l’estació, Xavier Ubeira, va lamentar el fatal desenllaç i va assenyalar que des de l’estació s’havia notificat que el risc d’allaus era “molt alt”, de 3 sobre 5 (el mateix nivell de risc que manté el Centre de Lauegi d’Aran a causa de les abundants nevades d’aquesta última setmana). Ubeira també va explicar que el perímetre de l’estació “estava ben cobert”, però que la zona on es va produir l’accident no estava controlada perquè està situada fora de l’àrea de les pistes. Val a recordar que Protecció Civil va alertar dijous que el risc d’allaus a Aran i el Sobirà va arribar a ser de 4 sobre 5, mentre que des del Conselh Generau van recomanar ahir extremar les precaucions en les activitats de muntanya.

Un esquiador bilbaí va morir a la mateixa zona l’any passat Un esquiador bilbaí de 35 anys va morir a començaments del mes de gener de l’any passat també a la zona de la Vinyeta. El jove es trobava esquiant amb un acompanyant quan aquest li va perdre la pista i va donar la veu d’alarma. Immediatament es van activar tots els protocols i els responsables de pistes van iniciar la recerca de l’esquiador, que va ser localitzat en una zona rocosa i sense neu després d’haver caigut per un pendent. Va ser traslladat a l’hospital de Vielha, on va perdre la vida a causa de la gravetat de les lesions.

Imatge de l’exterior de la zona d’urgències de l’hospital de Vielha, on va morir el monitor d’esquí.

Imatge de l’exterior de la zona d’urgències de l’hospital de Vielha, on va morir el monitor d’esquí.CLARA VILLAR

tracking