SEGRE

SALUT EPIDEMIOLOGIA

Un jove de 26 anys mor a l'Arnau per una meningitis fulminant

Salut ja ha pres mesures preventives entre els seus familiars i contactes per evitar brots

Imatge d’arxiu de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va ingressar el jove dimecres.

Imatge d’arxiu de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va ingressar el jove dimecres.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove de 26 anys veí de Torregrossa va morir dimecres passat de forma fulminant després d’ingressar a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida a causa d’una meningitis. El Servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida va confirmar ahir que la mort es va produir per una sèpsia per meningococ i que ja s’han pres les mesures preventives necessàries entre els familiars i les persones de l’entorn del jove per tal d’evitar brots. Aquestes mesures consisteixen en tractament de quimioprofilaxi amb rifampicina. Fonts pròximes van assenyalar que el jove va començar a trobar-se malament el mateix dimecres, per la qual cosa va ser traslladat de forma immediata a l’hospital Arnau, on va morir unes hores després de forma fulminant a causa de la malaltia. Segons el departament, el risc que es declari algun cas secundari és molt baix. La mort d’aquest jove, Sergi M. O., ha causat una gran consternació al municipi.

La meningitis és una malaltia greu que causa una gran alarma entre la població, però que en realitat té una baixa incidència, que afecta entre una i dos persones per cada 100.000 habitants, que són els que acaben desenvolupant la malaltia de manera completa. Des de l’any 2012, s’han produït tres casos mortals a les comarques de Ponent. L’últim va ser l’any passat, el d’una nena d’11 mesos de Golmés (vegeu el desglossament), i el 2015 va morir una persona de 65 anys.

Una nena de Golmés va morir l’any passat per aquesta malaltia Una nena d’11 mesos de Golmés va morir el febrer del 2018 a causa d’una meningitis a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. La mort també es va produir de forma fulminant. Entre el 2012 i el 2017, es van comptabilitzar a la província de Lleida 16 casos diferents d’afectats per meningitis, una desena dels quals en nens menors de 14 anys. La inclusió de la vacuna del tipus C al calendari l’any 2000 ha reduït considerablement el nombre de casos, ja que abans se’n donaven entre 10 i 15 cada any a Ponent, mentre que ara són tres o quatre.

tracking