SEGRE

METEOROLOGIA TEMPORAL

Lleida registra una vintena d'incidències a causa del fort vent

La majoria de sortides de Bombers van ser per caiguda d’arbres o d’elements de façanes inestables || Espot va assolir la màxima, amb 118 quilòmetres per hora

Efectius dels Bombers van treballar ahir en aquesta façana afectada pel vent a Cappont.

Efectius dels Bombers van treballar ahir en aquesta façana afectada pel vent a Cappont.X, BOSCH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat van registrar ahir una vintena de serveis per incidències relacionades amb el fort vent a les comarques de Ponent. La majoria van ser per arbres caiguts o elements de façanes inestables, encara que no es va registrar cap incident greu durant la jornada. La majoria dels avisos es van concentrar a Lleida ciutat, Balaguer, Cervera i Tàrrega. A la capital del Segrià, els Bombers van actuar al carrer Cappont per una placa metàl·lica que gairebé va caure des d’una façana, sense causar cap tipus d’incident. També es van activar a l’avinguda de les Garrigues i al carrer Camí de Picos. A Balaguer, els Bombers van treballar en diverses incidències com la caiguda del vidre d’un balcó d’un bloc d’habitatges o una persiana a punt de caure. A Fondarella, el fort vent va fer caure la paret d’un magatzem abandonat, sense causar danys personals, mentre que es van recollir arbres caiguts a Cervera i Bovera. A Tàrrega, el vent també va tombar les tanques just en el moment en què anava a començar la desfilada dels Tres Tombs.

En el conjunt de Catalunya, els serveis d’emergències van atendre una cinquantena d’incidències, cap de les quals greu. Protecció Civil manté l’alerta del pla Ventcat i va augmentar la previsió de superar els 90 quilòmetres per hora a la Segarra. Segons les dades del Servei Meterològic de Catalunya (Meteocat), Espot, a la cota de 2.519 metres, va registrar la ratxa màxima de la província, amb més de 118 quilòmetres per hora. Sense tenir en compte les estacions d’alta muntanya, Alguaire va registrar una màxima que va superar els 92 quilòmetres per hora. La previsió del Meteocat és que avui també es registrin ratxes màximes de vent a tot Catalunya, que en el cas del Pirineu lleidatà podrien superar els 100 quilòmetres per hora. Així mateix, Protecció Civil manté la prealerta del pla Neucat, ja que hi ha previsió d’un episodi de neu extens a tot el Pirineu i el Prepirineu.

tracking