SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Un home mor ofegat a l'intentar socórrer els seus gossos

Un home de 64 anys que estava caçant

La bassa en què es van ofegar el caçador i els dos gossos.

La bassa en què es van ofegar el caçador i els dos gossos.JOSÉ LUIS PANO (HERALDO DE ARAGÓN )

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 64 anys va morir diumenge a l’ofegar-se en en una bassa de Binaced (Cinca Mitjà) quan intentava socórrer els seus gossos, que havien caigut a l’aigua. La dona de la víctima va trucar a la Guàrdia Civil per denunciar que el seu marit no havia tornat a casa després de sortir a caçar. A la zona es van desplaçar agents de seguretat ciutadana, GEAS (Grup d’Activitats Subaquàtiques) d’Osca i personal de l’equip de Policia Judicial d’Osca, així com amics de la parella. Bussejadors van trobar a última hora de la tarda el cos del desaparegut en una bassa de reg a la partida de Ripoll. La víctima mortal era un veí de Binaced originari de Sabadell. La Guàrdia Civil d’Osca ha obert una investigació per aclarir les causes i les circumstàncies del cas.

Fa dos anys, el 12 de gener de 2017, un veí d’Artesa de Lleida de 45 anys va morir a l’ofegar-se quan intentava rescatar el seu gos, que havia caigut a l’interior d’una bassa d’aquesta localitat. Un mes abans, el 8 de desembre del 2016, va morir un veí de Saidí de 36 anys en un accident de característiques similars. L’home va sortir a caçar amb l’única companyia del seu gos. L’animal va caure a una bassa i l’home va intentar salvar-lo, però es va ofegar.

Fa dos anys hi va haver dos casos pràcticament idèntics a Artesa de Lleida i Saidí

És habitual que les basses de reg tinguin tot el vas completament cobert per un plàstic, que és molt relliscós, per la qual cosa si algú cau a dins és molt difícil que pugui sortir de l’aigua sense ajuda.

Davant d’aquesta problemàtica, s’ha suggerit la conveniència de col·locar pneumàtics lligats amb cordes en aquestes basses, entre altres mesures. D’altra banda, tres gossos de caça van morir el desembre passat al quedar-se atrapats dins d’una bassa de reg a Castelldans.

tracking