SEGRE

INSTITUCIONS DIPUTACIÓ

PDeCAT recolzarà una comissió informativa del 'cas Boreas'

Proposta d’ERC, que defensa poder citar els implicats || El govern provincial no s’oposarà a donar “més transparència”

Una vista del ple de la Diputació de Lleida d'aquest divendres.

El ple de la Diputació de Lleida acorda crear una comissió per a uns pressupostos "justos i equitatius"Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup d’ERC a la Diputació, amb 6 dels 25 diputats, va informar ahir a la junta de portaveus que defensarà al ple dijous una moció per crear una comissió especial informativa temporal sobre el cas Boreas, destapat el 2 d’octubre amb diverses detencions (inclosa la de l’expresident Joan Reñé) per presumptes delictes de corrupció en l’adjudicació d’obra pública. L’equip de govern (PDeCAT, amb dotze diputats) va avançar també ahir que no s’oposarà a aquesta comissió. La vicepresidenta Rosa Pujol va explicar que el govern ja manté informada l’oposició a les reunions de la junta de portaveus sobre el desenvolupament del sumari. Ahir, per exemple, van rebre explicacions de la lletrada sobre les últimes dades en aquest sentit. Tanmateix, Pujol va afirmar que “si es tracta de ser transparent, no ens oposarem a la creació d’aquesta comissió informativa”.

Entre avui i demà és previsible que es reuneixin els portaveus per tancar el format del grup de treball. El PDeCAT podria defensar que es mantingui en junta de portaveus. El republicà Jaume Gilabert va precisar que es tracta també de convocar altres implicats per recollir informació.

Ramon Lleonart, apartat, i nomenen dos càrrecs més Ramon Lleonart ja no és assessor especial de la Diputació de Lleida en matèria d’Infraestructures. Lleonart, que figura entre la vintena de detinguts el 2 d’octubre en el marc de l’operació Boreas, torna al seu lloc de funcionari i serà substituït per Cristina Casol, procedent de l’Agència de l’Habitatge. Aquest nomenament haurà de ser ratificat al ple i se sumarà a dos incorporacions més entre l’equip directiu del govern provincial: la d’Imma Sans com a assessora de Presidència i el nomenament d’un especialista en el desplegament de la fibra òptica al territori, al qual dedicarà mitja jornada. El PSC, per la seua banda, defensarà dos mocions: de suport als jubilats d’Endesa i sobre la sanitat pública al Pirineu.

tracking