SEGRE

Deu anys de presó per al jove que va matar la seva mare a Bellvís

Concentració a l’ajuntament de Bellvís per condemnar el crim.

Concentració a l’ajuntament de Bellvís per condemnar el crim.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove de Bellvís que va matar a ganivetades la seua mare i ho va intentar amb el seu germà l’abril del 2017 ha acceptat avui una condemna de deu anys de presó, deu més de llibertat vigilada i deu anys d'allunyament amb el seu germà. A més, haurà d'indemnitzar amb 210.000 euros el seu pare i el seu germà. El judici ha sigut per conformitat de les dues parts a l’Audiència de Lleida.

Marc Navarro Sancho, de vint-i-dos anys, ha estat condemnat pels delictes d’homicidi i temptativa d’homicidi i se li ha aplicat una eximent incompleta d’alienació mental, ja que té una esquizofrènia paranoide amb dependència d’alcohol i cànnabis. 

La Fiscalia sol·licitava inicialment una condemna de catorze anys de presó per al parricida, vuit dels quals pel delicte d’homicidi i sis més per la temptativa d’homicidi, com ja va publicar aquest diari a finals de novembre de l’any passat. En aquest escrit, el Ministeri Públic assenyalava que es presentaven les circumstàncies agreujants de parentiu i abús de superioritat per l’ús d’armes, però també l’eximent incompleta d’alienació mental ja que, en el moment dels fets, el parricida tenia una esquizofrènia paranoide subcrònica, amb trastorn i dependència per l’ús de l’alcohol i cànnabis, agreujada per un mal compliment terapèutic i un consum important de substàncies tòxiques.

El crim va tenir lloc a última hora de la tarda del 7 d’abril del 2017 al domicili familiar de Bellvís, quan suposadament el germà de l’acusat es va adonar que li faltaven cinc euros a la cartera i li va dir a la seua mare que sospitava del processat, que va ser reprès per la seua mare. A causa d’aquest “retret”, es va iniciar una forta discussió entre l’acusat i la mare al menjador de l’habitatge, “en el transcurs del qual el processat, guiat per l’ànim d’acabar amb la seua vida o comptant amb l’elevada probabilitat que això passés”, armat amb un ganivet de grans dimensions, va assestar diverses punyalades a la mare. Quan va sentir els crits, el germà va anar a socórrer-la. Quan l’acusat es va adonar de la seua presència, es va dirigir contra ell i van forcejar pel ganivet. Finalment li va assestar diverses punyalades a la mà, a la cara i a l’omòplat.

El jove va ser arrestat pocs minuts després de fugir de casa Després del crim, el jove se’n va anar de casa, tot i que va ser detingut minuts més tard per una patrulla dels Mossos d’Esquadra a la plaça de l’Església. La víctima, Antonieta Sancho, tenia 49 anys i era mestra a Bell-lloc d’Urgell. La titular del jutjat d’Instrucció número 1 de Balaguer va decretar el 9 d’abril l’ingrés preventiu a la presó de l’homicida, per la qual cosa fa prop de dos anys que el jove està empresonat. A més de la pena de presó que presumiblement aquest acceptarà, també està previst que hagi de complir altres mesures de seguretat. Inicialment, el Ministeri Públic sol·licitava que l’acusat compleixi uns altres 10 anys de llibertat vigilada i que no pugui atansar-se al seu germà durant el mateix termini. L’acord evitarà la celebració d’un judici amb jurat popular a l’Audiència de Lleida.

tracking