SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

El Segrià reclama 56.000 euros a FCC per incomplir el contracte de les escombraries

El consell liquida l’antic servei i afirma que va escatimar 5.400 € en contenidors i va obviar campanyes de sensibilització || Assegura en canvi que ja ha saldat part del deute del sistema de les illes

Imatge d’arxiu de la instal·lació de les illes de contenidors a Alfés, el juliol de l’any passat.

Imatge d’arxiu de la instal·lació de les illes de contenidors a Alfés, el juliol de l’any passat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Segrià reclama 56.380 € a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) per haver incomplert l’antic contracte del servei d’escombraries, que era vigent abans de la implantació del sistema de les illes de contenidors i del porta a porta. La presidenta de la corporació, Maria José Invernón, va assegurar ahir que l’empresa no va desplegar durant l’any passat nou contenidors per valor de 5.400 euros. No obstant, va apuntar que entre el 2015 i el 2017 sí que es van subministrar els contenidors corresponents, tot i que des del consell consideren que l’empresa ha “de compensar econòmicament” perquè els dipòsits que havien de desplegar són “incompatibles” amb el sistema d’illes actual. Així mateix, Invernón va assegurar que l’empresa tampoc va dur a terme campanyes de sensibilització per fomentar el reciclatge, a les quals havien de destinar un 1% del total de facturació pel servei, 50.980 €. El ple del consell debatrà divendres la liquidació definitiva del contracte, que havia d’expirar l’octubre del 2017, tot i que es va prorrogar fins a la posada en marxa de les illes de contenidors i el porta a porta. Així mateix, Invernón va explicar que ja “s’ha saldat gran part del deute” d’1,2 milions amb l’UTE de FCC i Arnó per factures impagades del sistema de recollida per illes entre el juliol (quan va entrar en servei aquesta recollida en quinze pobles del Segrià) i el novembre de l’any passat. En aquest sentit, Invernón va recordar que el consell va pagar “pel servei veritablement prestat”. Val a recordar que la corporació va ratificar a mitjans de desembre un augment de les freqüències a Alcoletge, Alpicat, Benavent, Rosselló, Torrefarrera, Vilanova de la Barca i Vilanova del Segrià després de les queixes per contenidors desbordats. Això comportarà un augment de 98.100 € a l’any per a aquestes localitats.

La Segarra és actualment la cinquena comarca que millor recicla de Catalunya, amb un 53,7% de recollida selectiva, i projecta arribar al 60% el 2020 amb les mesures que aplicarà aquest any, i igualaria les dades d’Osona, segons es va posar ahir sobre la taula a l’acte de presentació dels models de gestió de residus a la comarca. Així, s’ampliarà al febrer la recollida porta a porta a Sanaüja i al març a Sant Ramon, i el sistema arribarà al 87% dels veïns de la Segarra, els residus dels quals ja es controlen amb xips. A la resta de la comarca, uns 90 pobles en què viuen 3.000 veïns tindran un xip de control només per al residu no reciclable.

Demanen revocar el contracte de menjador escolar

El grup del Comú de Lleida demana licitar de nou el servei de menjador escolar que deixa el consell del Segrià. El conseller Sergi Talamonte va apuntar que “falten vint monitors”. El ple de divendres debatrà una modificació del contracte per valor d’11.000 euros i la seua pròrroga. Per aquesta raó, el Comú demana que no es prorrogui “pels problemes reiterats de gestió”.

tracking