SEGRE

SEGURETAT PLANTILLA

Un sargent assumirà les funcions de cap de policia a Mollerussa al jubilar-se set agents

Serà Salvador Tuxans, i per primera vegada dos dones ocuparan el càrrec de cap

Salvador Tuxans (al centre) serà el cap provisional.

Salvador Tuxans (al centre) serà el cap provisional.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La jubilació anticipada de set membres de la policia local (sis aquest mateix mes i un altre el mes d’abril) obligarà el consistori a reestructurar la plantilla i eliminar de forma provisional la plaça d’inspector. Els agents s’han acollit al Reial Decret 1449/2018 que es va aprovar a finals d’any que estableix un coeficient reductor de l’edat de jubilació a favor dels policies locals. D’aquesta manera, deixa el lloc l’inspector Joan Martínez, una plaça que inicialment no es cobrirà. Per aquesta raó, assumirà les funcions de cap de la Policia Local el sergent Salvador Tuxans.

Hi haurà un segon sergent, càrrec que ocuparà Bruno Calero. Així, les dos places de cap que quedaran vacants les ocuparan dones amb l’objectiu de complir el Pla d’Igualtat del consistori de la capital del Pla d’Urgell, segons va explicar l’alcalde, Marc Solsona.

Malgrat tot, la plantilla mantindrà els vint-i-un agents inicials ja que els llocs que quedaran vacants es cobriran ben aviat a través d’agents que actualment estaven en excedència així com d’altres cossos de seguretat que hi accediran per promoció horitzontal, tal com va detallar Solsona. En el cas que no s’ocupin totes les places, portaran a terme un procés d’oferta pública. L’objectiu del consistori és que el 2020 aquest cos de seguretat compti amb un total de vint-i-dos agents. El primer edil va remarcar l’excepcionalitat d’aquests canvis i va destacar que el cos recuperarà en un futur la figura de l’inspector.

Aquest serà un dels punts que es tractaran al ple ordinari de demà dijous, en el qual també es debatrà una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) perquè prevegi les obres d’urbanització de la travessia de Domènec Cardenal que han afectat un tram de les instal·lacions d’Acudam.

tracking