SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Portal per a l'intercanvi de voluminosos al Segrià

Per reduir les fins a nou-centes tones que es generen cada any

Imatge de la pantalla principal de l’aplicació de Reutiliza’m.

Imatge de la pantalla principal de l’aplicació de Reutiliza’m.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Segrià ha creat un portal d’intercanvi d’objectes, principalment els voluminosos, per reduir la quantitat de residus d’aquest tipus que es generen a la comarca. Amb el nom Reutiliza’m, funciona a través d’un web (www.reutilitzam.segria.cat) i d’una aplicació mòbil en què els interessats s’han de registrar per oferir els objectes dels quals volen desprendre’s i buscar els que els interessa adquirir. D’aquesta manera poden informar de l’estat dels objectes, de la ubicació i penjar-ne fotografies. La informació quedarà visible per a tots els ciutadans i per a entitats dedicades a l’avaluació d’articles de segona mà.

Anualment els municipis del Segrià generen fins a nou-centes tones de residus classificats com a voluminosos, dins dels quals s’han de destacar mobles, matalassos, aparells electrònics i electrodomèstics. La seua gestió com a rebutjos suposa una despesa de 80.000 euros a l’any. La possible reutilització de qualsevol d’aquests objectes implicarà un benefici ambiental i econòmic per a la comarca.

D’aquesta forma, es vol fer un pas més per assumir els objectius de reciclatge fixats per la Unió Europea i la Generalitat i reduir al màxim l’impacte dels voluminosos i la seua entrada a l’abocador, així com innovar en el model de gestió amb noves tecnologies. La pàgina web i l’aplicació han estat creats per USE-IT de Lleida i ha comptat amb ajuts de l’Agència de Residus.

Assessorament a la recollida de residus Els ajuntaments que duen a terme la recollida porta a porta podran avisar a través d’aquest portal perquè es procedeixi a la recollida d’objectes de grans dimensions, mentre que els que municipis utilitzen illes de contenidors podran consultar com gestionar aquest tipus de residu.

tracking