SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Demanen presó per a l'amo d'una clínica dental per gravar les empleades al bany

Fiscalia i l’acusació particular sol·liciten quatre anys per al protètic per revelació de secrets || Va emmagatzemar més de 1.000 vídeos de caràcter íntim de sis dones Bellpuig, les Borges i el Pont

Imatge d’arxiu d’una de les clíniques dentals propietat de l’acusat a Bellpuig.

Imatge d’arxiu d’una de les clíniques dentals propietat de l’acusat a Bellpuig.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una pena de quatre anys de presó per un delicte continuat de descobriment i revelació de secrets per al propietari de tres clíniques dentals a Bellpuig, les Borges Blanques i el Pont de Suert per presumptament haver col·locat càmeres de vídeo ocultes als banys i als vestidors dels seus centres per espiar empleades i clients. R.G.A., propietari de les clíniques Novadent i protètic dental de professió, està acusat d’emmagatzemar més de 1.000 vídeos de caràcter íntim de sis dones a l’ordinador, a més de gravar també una menor de 7 anys, filla d’una les treballadores. A més, la Fiscalia sol·licita una multa de 10.800 euros i que indemnitzi les víctimes amb 3.000 euros cadascuna pels danys morals soferts. Per la seua part, l’acusació particular, representada per l’advocat Marc Torres del despatx Torres Nadal Advocats, sol·licita la mateixa condemna i multa que el Ministeri Públic. En el seu cas, reclama per a les seues tres defensades una indemnització total de 50.000 euros.

Segons l’escrit d’acusació, R.G.A. va instal·lar “de forma oculta i sense informar de la seua presència” diverses càmeres als centres de Bellpuig i les Borges. Estaven instal·lades a la zona dels vestidors de les treballadores i al lavabo amb la finalitat “d’obtenir imatges de les parts íntimes” de les empleades i també dels clients. Després d’analitzar el seu ordinador, els agents van trobar un total de 1.043 vídeos i més de 43.000 fotogrames amb imatges de caràcter íntim de les treballadores. Pel que sembla, l’acusat classificava les imatges i vídeos obtinguts en carpetes amb el nom de cada víctima. El protètic dental va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra l’agost del 2016 acusat de revelació de secrets i també de pornografia infantil, ja que també va gravar la filla de 7 anys d’una de les treballadors. Finalment, es va desestimar aquest delicte perquè no havia difós les imatges obtingudes.

La filla d’una de les víctimes, de 7 anys, va descobrir una de les càmeres La filla d’una de les empleades de la clínica de Bellpuig va ser la que va descobrir la càmera oculta a l’anar al bany i va alertar la seua mare, la qual cosa va servir per destapar el cas. Segons la denúncia, a la petita li va cridar l’atenció la llum roja intermitent d’una càmera situada sota el lavabo, una zona en què difícilment un adult podria haver detectat la presència del dispositiu d’enregistrament. Davant de la seua declaració a la fase d’instrucció, l’acusat va declarar que havia instal·lat les càmeres tres mesos abans de l’arrest “per controlar l’evolució de les treballadores” i que desconeixia que fos delicte gravar sense consentiment. Així mateix, va descartar que gravés amb “finalitats sexuals” i va negar haver-les distribuït. En l’actualitat, les tres clíniques de la seua propietat estan tancades.

tracking