SEGRE

MUNICIPIS RESIDUS

Solsona ajorna fins al 2020 la recollida domiciliària de brossa

Després d’aprovar l’ordenança reguladora i el pla d’implantació

La seu de l’ajuntament de Solsona.

La seu de l’ajuntament de Solsona.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Solsona abordarà la recollida porta a porta l’any que ve i descarta fer-ho durant el 2019 per la proximitat de les eleccions municipals el 26 de maig ja que abans s’ha d’elaborar una ordenança que reguli horaris i taxes, a més d’un pla d’implantació que es preveu abordar en el transcurs d’aquest exercici, segons van explicar fonts municipals. S’ha de tenir en compte que el municipi és divers ja que té des de blocs de pisos al centre urbà fins a masies disperses en tot el que és l’àmbit urbà del Vinyet, per exemple, cosa que fa necessari preveure una tècnica que integri les dos realitats, sigui efectiva i no dispari els costos.

La recollida domiciliària ja funciona a Sant Llorenç de Morunys amb èxit i també es va posar en marxa a Olius el mes d’agost passat. La capital de la comarca va detectar llavors l’arribada d’escombraries d’aquest municipi, en concret del Pi de Sant Just, la qual cosa va obligar a buscar solucions entre els dos consistoris. L’oposició de PDeCAT i CUP ha criticat la demora del sistema de recollida de brossa porta a porta.

Pla per reciclar un 85% de les escombraries comarcals El Pla Local de Prevenció de Residus 2019-2023 té la missió de reduir els rebutjos al conjunt dels municipis del Solsonès involucrant veïns, empreses i comerços. La intenció de cara a l’any que ve és aconseguir rebaixar d’1,35 quilos d’escombraries produïdes per persona al dia a 1,15 quilos, la qual cosa comportaria generar 1.575 tones a l’any. D’aquesta forma es pretén que en un termini de quatre anys els rebutjos que entren a l’abocador de Clariana de Cardener es redueixin al màxim amb la previsió de superar en més d’un 80% els índexs de residus reciclats.

tracking