SEGRE

EMERGÈNCIES INFRAESTRUCTURES

Bombers temen ara pel parc de Mollerussa

CCOO assegura que podria tancar a partir del març per falta de personal || Interior ho nega i diu que hi ha prou mitjans

Imatge del parc de bombers de Mollerussa.

Imatge del parc de bombers de Mollerussa.J. GOMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agrupació de Bombers CCOO va denunciar ahir que el parc de Bombers de Mollerussa “està a punt de tancar”. Asseguren que “el pròxim 1 de març marxaran tres bombers en comissió de serveis a Lleida i deixaran el parc sota mínims, en una situació crítica, a un pas del tancament”. El sindicat també va assegurar que només hi quedaran tres bombers de guàrdia per la qual cosa “no es pot garantir la resolució de cap servei”. Van posar com a exemple els focs d’habitatge, dels quals van afirmar que “hi estarem entre 20 i 25 minuts només tres bombers i sense l’autoescala”.

Aquesta informació va ser desmentida amb rotunditat pel cap de la Regió Emergències de Lleida, Jordi Solà, que va afirmar que “el parc no tancarà. Hi ha hagut un reequilibri de personal i a Mollerussa quedaran quatre efectius per tanda”.

El cap dels Bombers a la província de Lleida també va explicar que “en un foc d’habitatge, el parc de Mollerussa sempre rep el suport d’altres parcs perquè ells sols no poden atendre’l”. Solà va afegir que “sabem que no estem en la millor situació perquè hem perdut bombers per les jubilacions i, per aquest motiu, hi ha nous concursos”.

Precisament, l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca) té previst entregar avui al cap de la Regió d’Emergències de Lleida les cartes que han enviat als ajuntaments explicant el motiu del tancament.

Anuncien una reunió amb els voluntaris per dijous7

La direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments va emetre ahir un comunicat per manifestar que segueix oberta “al diàleg amb el col·lectiu de bombers voluntaris” i que dijous de la setmana que ve tindrà lloc una reunió extraordinària del Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya. L’anunci arriba després que aquesta setmana hagin tancat portes parcs de voluntaris, entre els quals una quinzena de Lleida com a mesura de protesta per la falta d’efectius i mitjans.

tracking