SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES

Reobren el port de la Bonaigua després de dotze allaus controlades

Per avui s’espera un altre episodi de nevades

Imatge de la barrera que impedia el pas pel port de la Bonaigua ahir al migdia.

Imatge de la barrera que impedia el pas pel port de la Bonaigua ahir al migdia.LAURA RODRÍGUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El port de la Bonaigua va quedar reobert ahir a la tarda després d’estar sis dies tancat per risc d’allau. Els tècnics del Centre de Predicció d’Allaus del Conselh Generau van provocar una dotzena d’allaus controlades per reforçar la seguretat al port després que les baixes temperatures permetessin que s’estabilitzés la capa nival, segons va explicar el responsable del centre, Jordi Gavaldà. A la zona del port, els gruixos de neu oscil·len entre els 90 i 100 centímetres, encara que a les zones on el vent acumula la neu s’han arribat a registrar entre tres i quatre metres. No obstant, ahir a primera hora de la nit era necessari l’ús de cadenes per a circular pel port de la Bonaigua, el Pla de Beret i a la carretera N-230 a Vilaller. En aquest últim cas també estava restringit el pas dels camions. Per la seua part, el síndic d’Aran, Carlos Barrera, va explicar que ahir es van registrar fins a sis allaus naturals en diverses muntanyes al voltant de Vielha. En aquest sentit, per avui s’espera una altra nevada intensa (que ja va començar ahir a la tarda) i per aquest motiu el Meteocat va publicar ahir un avís per neu a la Val d’Aran.

Així mateix, Protecció Civil va activar l’alerta del pla Ventcat, perquè a partir d’aquest migdia es podrien registrar ratxes de vent de més cent quilòmetres per hora a les comarques del Pirineu, però especialment a la Val d’Aran, els dos Pallars i l’Alta Ribagorça.

Protecció Civil ha activat el pla Ventcat i avui es podrien registrar ratxes de vent de més de 100 km/h

Durant la jornada d’ahir els termòmetres van pujar lleugerament. A Vielha, per exemple, la temperatura mínima va ser d’1,4 graus davant els 4,2 sota zero de dijous passat, mentre que al Pont de Suert va ser de 2,4 i dijous els termòmetres van arribar a marcar 2,5 graus negatius.

tracking