SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Alfred Bosch crida a “implicar la gent” amb més processos de participació

Per decidir des dels “carrers i places” fins “en quin país volem viure”

Un militant històric d’ERC, Josep Tarruella, va saludar el conseller Bosch a l’arribada a Camarasa.

Un militant històric d’ERC, Josep Tarruella, va saludar el conseller Bosch a l’arribada a Camarasa.R. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Exteriors i Relacions Institucionals, Alfred Bosch, va fer ahir una crida a impulsar processos de participació ciutadana tant en ciutats com en municipis “més modestos” per “implicar la gent” en la política local. Durant una visita a Camarasa, va afirmar que “la política serveix perquè la gent se senti involucrada i formi part de decisions col·lectives”. Aquest àmbit de decisió, va precisar, inclou des de fer aportacions a nivell local sobre “carrers i places” fins a “l’últim nivell, que és decidir a quin país volem viure”. El conseller va tractar aquestes qüestions en un debat amb alcaldes a Balaguer.

Bosch va contraposar la “convicció” de la Generalitat a defensar la transparència i participació amb l’actuació de l’Estat que “no deixa votar, agredeix la gent per fer-ho i empresona per exercir el dret a decidir”. “No pot ser que es penalitzi la participació i que la gent prengui decisions”, va afirmar, a les portes dels judicis sobre el procés independentista. “Hem d’explicar la veritat per sobre del màrqueting”, va apuntar, en al·lusió a la campanya impulsada per l’Estat per presentar una imatge democràtica d’Espanya. El conseller va fer aquestes declaracions quan tornava d’un viatge al Regne Unit, on va exposar la posició de la Generalitat sobre les causes judicials davant de partits polítics i mitjans de comunicació.

“Des de fora costa entendre què és el que està passant aquí” i va defensar la necessitat de “facilitar l’accés a la informació” per fer visible que “tenim un greu problema amb l’Estat espanyol”.

tracking