SEGRE

RESIDUS GESTIÓ

El Jussà estrenarà d'aquí a dos mesos la primera deixalleria mòbil comarcal

El consell licita la compra d’una màquina per 26.600 euros i la tindrà al març

El servei de recollida d’oli domèstic es va estrenar el 2017.

El servei de recollida d’oli domèstic es va estrenar el 2017.C.C.P.J

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis del Pallars Jussà estrenaran entre el febrer i el març la primera deixalleria mòbil de la comarca, que pretén atansar el servei als municipis més petits. El consell comarcal ha tret a concurs la compra de la nova deixalleria per un import total de 26.625 euros i preveu tenir-la a la seua disposició d’aquí a un o dos mesos.

Actualment, el Jussà compta amb deixalleries a Tremp i la Pobla de Segur i prèvia demanda recull aparells i altres objectes amb destinació a aquestes instal·lacions als altres dotze municipis de la comarca, que sumen una població aproximada de 4.300 veïns. Amb aquest nou equipament, disposarà per primera vegada d’un servei itinerant. D’altra banda, el consell comarcal del Pallars Jussà considera també un èxit el servei de recollida d’oli domèstic utilitzat, que porta a terme amb l’entitat Reintegra i funciona des de fa dos anys. L’operari es desplaça amb tren fins als municipis de Tremp, la Pobla, Isona i Conca Dellà i Talarn i en bicicleta dins dels nuclis urbans.

Campanya sobre el porta a porta a Llavorsí L’Agència Catalana de Residus ha atorgat a l’ajuntament de Llavorsí, al Sobirà, una ajuda de 9.500 € per a campanyes de sensibilització del sistema de recollida d’escombraries del porta a porta al municipi. L’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, va assegurar que aquesta ajuda servirà per contribuir a conscienciar encara més sobre la recollida selectiva de les escombraries porta a porta a la població i nuclis. Aquest sistema de recollida es va implantar al Sobirà fa tres anys.

tracking