SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un foc a la central termosolar de les Borges acapara els bombers

L’incendi es va originar en uns conductes d’oli i no es va propagar a tota la instal·lació || El Segrià, Pla d’Urgell i les Garrigues “desprotegits” diverses hores

Els Bombers van controlar el foc a l’empresa Termosolar Borges al voltant de les 4.24 hores.

Els Bombers van controlar el foc a l’empresa Termosolar Borges al voltant de les 4.24 hores.BOMBERS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar la nit de dissabte a diumenge en l’incendi que va afectar part d’una planta solar termoelèctrica de les Borges Blanques. L’avís d’emergència es va rebre pocs minuts abans de les tres de la matinada a l’empresa Termosolar Borges, situada entre la carretera de Juneda i Castelldans. Les flames es van originar en un dels conductes d’oli i ràpidament es van estendre. Segons van informar els Bombers, els efectius van retenir el focus de l’incendi perquè no afectés la resta de les instal·lacions i, encara que el van donar per controlat al voltant de dos quarts de cinc de la matinada, durant més de set hores van deixar cremar l’oli que quedava als dipòsits. Les flames no van causar danys estructurals però, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), un operari va resultar ferit de caràcter lleu per una caiguda i va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida per a una revisió mèdica. El tancament dels parcs de bombers voluntaris de la Granadella i les Borges Blanques per la falta de personal va obligar a mobilitzar els efectius professionals de Lleida i Mollerussa per sufocar l’incendi a la central termosolar.

Segons va assenyalar fonts sindicals, aquest servei va obligar a traslladar efectius de Cerdanyola al parc de Mollerussa i va deixar “desprotegides” les comarques del Segrià, el Pla d’Urgell i les Garrigues durant la matinada i part del matí davant d’una eventual emergència simultània. En cas de ser així, aquesta situació hauria obligat a traslladar al lloc bombers dels parcs de Balaguer, Ascó o Montblanc. Per prevenir aquesta falta de personal i donar cobertura a la zona del Prepirineu, el sindicat COS-Bombers pel Canvi exigia ahir al departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya l’obertura d’un parc de bombers professional a les Garrigues i un altre a les localitats d’Oliana o Ponts.

En aquest sentit, convé recordar que una trentena de bombers voluntaris es van citar dissabte amb el cap d’operacions de la Regió Emergències de Lleida per comunicar-li que un 90 per cent dels vint-i-dos parcs de bombers voluntaris de Lleida no poden obrir per falta de personal.

tracking