SEGRE

TURISME MARQUES

Baqueira rescata webs que suplantaven l'estació i promocionaven un càmping

Va rebutjar comprar-los i va recórrer a l’organisme de propietat intel·lectual de la Unesco per registrar-los al seu nom || La resolució diu que les pàgines es van crear amb “mala fe” per “obtenir benefici econòmic”

Imatge recent d’esquiadors a Baqueira.

Imatge recent d’esquiadors a Baqueira.BAQUEIRA BERET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Baqueira Beret ha rescatat i registrat al seu nom quatre pàgines web que suplantaven la marca de l’estació aranesa. Les més antigues tenien fins a 15 anys d’antiguitat i totes eren d’un mateix propietari: un hoteler que les va registrar a títol personal. Les va utilitzar per tal de promocionar un càmping de la seua propietat a la comarca de la Cerdanya i va provar de vendre-les a l’estació d’esquí. Aquesta va recórrer a l’Organització Mundial de Propietat Intel·lectual (OMPI), organisme de la Unesco que arbitra les disputes per denominacions a la xarxa. La sentència va donar la raó a l’empresa i li va permetre inscriure les quatre pàgines com a seues.

Les quatre direccions en litigi corresponien als dominis baqueira.com, baqueira.info, baqueira.org i baqueira-beret.com. Després de la decisió de l’OMPI, tots les adreces redireccionen els usuaris al web oficial de Baqueira Beret (baqueira.es). La resolució, del passat 26 de novembre, considera que aquestes quatre denominacions es van registrar amb “mala fe” per aprofitar el nom d’una marca coneguda “per tot el públic espanyol en general i, fins i tot, a l’estranger” a fi d’“obtenir benefici econòmic”.

La resolució assenyala que les pàgines en litigi van estar “en construcció” durant anys i que s’utilitzaven per “redireccionar els usuaris a un web que promociona la Cerdanya”, en la qual “s’ubica un càmping regentat pel demandat”. D’aquesta manera, apunta que aquest tenia la intenció de “negociar la venda” d’aquests dominis en litigi a Baqueira Beret. Fonts de l’estació aranesa, per la seua banda, van corroborar que van rebutjar pagar un preu per aquests dominis al considerar que es tractava d’un ús indegut de la seua marca comercial, i que van preferir reclamar-los directament davant de l’OMPI.

Aquesta actuació arriba després d’anys que nombroses pàgines han suplantat el nom de Baqueira, registrades per particulars per tal d’atreure visitants o per provar de revendre-les a l’estació d’esquí. El director comercial de Baqueira, Xavier Ubeira, va assenyalar que la recuperació d’aquestes quatre direccions a internet s’emmarca en la voluntat actual de l’empresa de “consolidar i protegir” la seua marca i “posar una mica d’ordre” davant dels usos il·legítims per part de tercers. Va afegir que han detectat altres usos del seu nom que consideren irregulars i que també tenen intenció d’actuar per poder impedir-los.

tracking