SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Demanen tanques al canal de Seròs per la mort de la professora de les Borges

El tràgic accident que dissabte a la matinada va acabar amb la vida de Núria Borràs, de 39 anys, obre el debat sobre la implementació de mesures de seguretat en el perímetre dels 27 quilòmetres del canal de Seròs. Segons els primers resultats de l’autòpsia, tot apunta que la dona va morir ofegada.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tràgic accident que dissabte a la matinada va acabar amb la vida de Núria Borràs, de 39 anys i veïna de les Borges, ha obert el debat sobre la implementació de mesures de seguretat en tot el perímetre del canal de Seròs. Alguns alcaldes estudien formar un front comú davant d’Endesa, la companyia propietària dels canals hidroelèctrics lleidatans de Balaguer i Seròs, per exigir més protecció en els 27,4 quilòmetres del conducte perquè “almenys cada dos anys hi ha un incident d’aquest tipus”. Segons va explicar ahir a aquest diari l’alcalde de Montoliu de Lleida, Daniel Farré, “després de molts esforços i reivindicacions, Endesa va posar tanques l’any passat en un petit tram proper a la localitat, però haurien de fer el mateix a tot el canal perquè ja hi ha hagut moltes tragèdies d’aquest tipus”. En aquesta línia es va expressar l’alcalde d’Albatàrrec, que va assegurar que “vam haver de posar tranques en el tram que passa per la localitat pel nostre compte perquè Endesa se’n va rentar les mans, però haurem d’intervenir en l’assumpte i sumar forces amb els altres alcaldes”. Fa tan sols quatre mesos, el 3 d’octubre de l’any passat, van trobar l’últim cos sense vida a l’interior del canal abans de la tragèdia de dissabte. Endesa va declinar ahir valorar les peticions dels alcaldes a preguntes d’aquest diari.

Commoció

Lleida va viure ahir la primera jornada de dol després de la troballa de Núria Borràs i després d’una intensa recerca de més de 24 hores en què van participar prop de 400 voluntaris. Els professors i estudiants de l’institut Manuel de Montsuar de Lleida van participar en un emotiu acte per recordar aquesta professora de català i literatura. Hi va haver un minut de silenci, encesa d’espelmes i missatges de suport per a la família. També els ajuntaments de les Borges Blanques i Castelldans, d’on Borràs era originària, han decretat dos dies de dol en el seu record. Tot apunta que la dona va morir ofegada, segons els primers resultats de l’autòpsia. Quant a les causes de l’accident, els investigadors estudien diverses hipòtesis, com una maniobra marxa enrere o una sortida del camí a causa de falta de visibilitat. Núria Borràs va agafar el Camí Vell d’Albatàrrec, presumiblement amb la intenció d’evitar la carretera N-240, després d’acomiadar-se de les seues amigues a la discoteca lleidatana Manolita.

LA VÍCTIMA Núria Borràs. Edat: 39 anys

Era professora de Llengua Catalana i Literatura a l’institut Manuel de Montsuar de Lleida, on ahir la van recordar amb una emotiva encesa d’espelmes. Vivia des de feia anys a les Borges Blanques amb el seu marit i els seus dos fills, encara que va créixer a Castelldans. Familiars i amics donaran el seu últim adéu a Núria Borràs avui a les 17.00 hores a l’església de les Borges Blanques.

Desenes d’alumnes de l’institut Manuel de Montsuar van participar ahir en un emotiu homenatge a la professora morta.

Desenes d’alumnes de l’institut Manuel de Montsuar van participar ahir en un emotiu homenatge a la professora morta.AMADO FORROLLA

Desenes d’alumnes de l’institut Manuel de Montsuar van participar ahir en un emotiu homenatge a la professora morta.

Desenes d’alumnes de l’institut Manuel de Montsuar van participar ahir en un emotiu homenatge a la professora morta.AMADO FORROLLA

tracking