SEGRE

La Seu d'Urgell dóna anticonceptius als coloms

En cinc anys hi ha gairebé la meitat d'aus

La Seu d'Urgell dóna anticonceptius als coloms

La Seu d'Urgell dóna anticonceptius als colomsAjuntament de la Seu d'Urgell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu d’Urgell ha aconseguit reduir en cinc anys la seva població de coloms a gairebé la meitat (45,65%) amb l’ús de pinso anticonceptiu i sense la necessitat de fer cap captura. Segons explica l'ajuntament, aquesta dada és “molt significativa” tenint en compte que durant un període de temps entre els anys 2017 i  2018 es va haver d’interrompre aquest tractament a causa de les obres realitzades a la Catedral, punt de la ciutat que acull la major colònia de tot el nucli urbà. Per aquest motiu, s’ha de considerar que només s’han portat a terme tres anys de tractament anticonceptiu complet.

Aquest tractament anticonceptiu s’ha subministrat en tres punts de la ciutat: Catedral, biblioteca i Escola Pau Claris. En les zones de la ciutat on el tractament s’ha pogut realitzar els cinc anys complerts, com a la biblioteca, la població de coloms s’ha reduït en un 85% i pràcticament ha desaparegut.

L’any 2014 la Seu d’Urgell va ser un dels primers municipis catalans en gestionar la seva població de coloms a través del sistema d’anticonceptius.

Abans d’implantar aquest mètode anticonceptiu es capturaven aproximadament uns 1.000 coloms a l’any sense obtenir una reducció permanent de la població.

tracking