SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

Mines i aiguabarreig, la nova oferta turística de Mequinensa

Dins de l’‘slow driving’, conduint per carreteres secundàries

La mina de carbó que es pot visitar a Mequinensa.

La mina de carbó que es pot visitar a Mequinensa.A.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mequinensa s’ha afegit a l’slow driving, una iniciativa de Turisme d’Aragó perquè els visitants passin temps de lleure conduint per carreteres secundàries. S’integra dins de la Ruta de l’Ebre, Goya i els vestigis de la Guerra amb més de 210 quilòmetres que es poden fer per etapes. Mequinensa ofereix els seus recursos naturals i paisatgístics com l’aiguabarreig del Segre, Cinca i Ebre per a amants de l’observació de les aus, el senderisme lligat a la floració dels fruiters, el BTT o els esports nàutics i la pesca esportiva als pantans de Riba-roja o Mequinensa.

Pel que fa al patrimoni històric, es pot visitar el castell de la Fundació Endesa o el Museu de la Mina, que explica els 150 anys d’història de l’explotació del carbó a la conca minera (que s’expandeix pel Segrià) i la galeria minera d’un quilòmetre que es conserva, totalment accessible.

També ofereix el patrimoni cultural lligat a la figura de l’escriptor i pintor Jesús Moncada, autor de Camí de sirga, títol que s’inspira en la manera singular de transportar el carbó pels rius.

tracking