SEGRE

ESQUÍ INCIDÈNCIES

Espot deriva a Baqueira i Port Ainé els seus esquiadors arran de l'avaria

Almenys fins aquest diumenge i FGC assumirà la diferència de preu dels forfets || Continuen les proves al telecadira La Roca per garantir-hi la seguretat

Imatge d'arxiu d'Espot Esquí

Espot insta a reobrir les pistes després de l'avariaSkiPallars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) deriva de forma gratuïta a Baqueira i Port Ainé els esquiadors amb forfet de temporada d’Espot. Aquesta última estació es troba tancada des de dissabte després de detectar una avaria al telecadira La Roca i la mesura s’aplica des d’ahir i fins diumenge. De la mateixa manera, els esquiadors que tinguin contractat un paquet de forfet i allotjament a la zona d’Espot podran esquiar a Baqueira o Port Ainé, accedint pel sector de la Peülla pel port de la Bonaigua.

La directora comercial de FGC, Laura Vives, va explicar que s’ha arribat a un acord amb Baqueira i va apuntar que la Generalitat assumirà la diferència entre els preus dels forfets d’Espot (34 euros) i Baqueira (52 euros). Vives també va assegurar que els clubs d’esquí d’Espot podran entrenar-se a l’estació aranesa. Així mateix, fonts de FGC van assenyalar que si diumenge que ve l’estació continua tancada s’analitzarà la manera de garantir la pràctica de l’esquí.

De moment, continuen les proves tècniques per garantir la seguretat al telecadira La Roca, d’on es va desprendre una cadira divendres passat. Des de FGC van assenyalar que continuen sense conèixer les causes de la incidència tècnica.

Per la seua part, el portaveu dels empresaris turístics de les Valls d’Àneu, Carles Cortina, va explicar que veuen amb “preocupació” el tancament de l’estació, “perquè afecta tots els establiments de la zona”. No obstant, Cortina va apuntar que “és una bona notícia” que els esquiadors puguin anar sense costos addicionals a Baqueira o a Port Ainé, encara que va demanar celeritat en els treballs perquè les instal·lacions puguin reobrir com més aviat millor.

Limiten les batudes a la reserva de caça de l’Alt Pallars per la neu Agricultura ha limitat les batudes de caça a la reserva de l’Alt Pallars pels gruixos de neu que superen el metre i mig al Pirineu, impedeixen la mobilitat dels animals i no els permeten fugir davant de la presència humana. Segons els Agents Rurals aquesta mesura és temporal. Es va posar en marxa el cap de setmana passat i es mantindrà fins al vinent. La caça s’ha restringit a la zona nord del Sobirà per a cérvols i senglars. Aquesta és l’única mesura excepcional per salvaguardar la fauna salvatge arran de les copioses nevades d’aquests últims dies a fi que les captures es facin de forma racional en plena temporada de caça major.

tracking