SEGRE

L'arquebisbe de Tarragona, sobre els abusos: "Els errors no són tan greus"

Considera que "hi ha persones amb un mal moment a la vida"

La parròquia de Constantí

L'arquebisbe de Tarragona, sobre els abusos: "Hi ha persones amb un mal moment a la vida"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha assenyalat aquest dimecres, després de conèixer-se els abusos a menors comesos per tres sacerdots de la seua diòcesi, que "hi ha persones amb un mal moment" a la vida, del que després "potser es penediran". L’arquebisbe s’ha reunit aquest dimecres amb l’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, després de saber-se que el rector ja mort i l’actual del municipi estan implicats en abusos a menors, segons han relatat algunes de les víctimes, i ha atès la premsa després de la reunió. "Si una persona està obsessionada amb el sexe i ho va buscant és una cosa, però hi ha persones que tenen aquest mal moment en la vida que els porta a fer alguna cosa que després potser es penediran tota la vida", ha explicat.

Pujol compleix 75 anys divendres vinent, amb la qual cosa està pendent de la decisió de la Santa Seu per al seu cessament per jubilació, i ha reiterat la seua total "disposició" a "escoltar les víctimes".

Els dos sacerdots vius acusats d’abusar de menors han demanat d’"apartar-se després d’esclatar l’escàndol dels abusos, comesos entre 2015 i 2016,", i Pujol ha assegurat que "no poden estar a les parròquies" perquè és difícil que "la gent ho entengui". Tanmateix, ha defensat que "han pogut tenir els seus errors o faltes, però no són tan greus com per dir que han de ser secularitzats", i ha esgrimit que "una cosa és l’Església i una altra, els membres de l’Església".

En aquest sentit, Jaume Pujol ha indicat que és "el moment d’investigar de veritat què està passant en altres àmbits". Pujol ha concretat: "En l’entorn familiar, al món de l’escola, del lleure..." perquè "seria bo una sensibilització perquè potser també estiguin passant moltes coses".

tracking