SEGRE

ESNOTICIA

L'arquebisbe de Tarragona no veu "tan greus" els abusos com per secularitzar els clergues

Afirma que “tothom comet errors” després de conèixer-se les investigacions per pederàstia || També matisa que aquestes accions “impròpies de qualsevol, i més d’un prevere, em semblen gravíssimes”

La parròquia de Constantí

L'arquebisbe de Tarragona, sobre els abusos: "Hi ha persones amb un mal moment a la vida"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, natural de Guissona, va afirmar ahir que els dos rectors de Lleida i Constantí “han pogut tenir els seus errors i han pogut tenir les seues faltes, però de cap manera no són tan greus com per poder dir que han de ser secularitzats”, encara que més tard va matisar que “vull aclarir que qualsevol actuació d’aquest tipus, impròpia de ningú, i encara més d’un prevere, em sembla gravíssima”. L’arquebisbe va assegurar que els abusos a menors poden ser conseqüència que “hi ha persones que estan passant per un mal moment” a la vida, del qual després “potser es penediran. “Si una persona està obsessionada amb el sexe i el va buscant és una cosa, però hi ha persones que tenen aquest mal moment a la vida que els condueix a fer accions i després potser se’n penediran la resta de la vida”, va explicar. En aquesta línia, va subratllar que “els he donat suport fins a aquest moment i els continuo donant suport”, mentre que va reflexionar que “de vegades penso: i no hi ha un mal moment en un sacerdot?”. També va opinar que des de l’arquebisbat han actuat bé amb les famílies afectades i, sobre els dos religiosos investigats, va assegurar que “per a mi, no són uns desgraciats”. Tot i així, els casos de pederàstia són un fet “dolorós”, per la qual cosa va demanar perdó en nom de l’Església i es va posar personalment a disposició d’escoltar les víctimes.

Més tard, Pujol va matisar les declaracions en les quals va considerar que alguns abusos a menors poden ser conseqüència de “mals moments” a la vida dels clergues, mentre apuntava que no volia “rebaixar la importància dels fets”. En aquest sentit, va assegurar que “qualsevol actuació d’aquest tipus, impròpia de qualsevol, i més encara d’un rector, em sembla gravíssima”.

Ofereixen suport a les monges agredides per rectors La Conferència de Religiosos d’Espanya (Confer) va assegurar ahir que “oficialment” no els ha arribat “cap tipus de denúncia” per abusos a religioses per part de sacerdots, encara que ofereixen el seu “suport” a les que els hagin patit i reconeixen la necessitat d’“actualitzar” el protocol per millorar la resposta amb aquests casos. “Oficialment no ha arribat res. No s’ha presentat cap tipus de denúncia”, va explicar el secretari general de Confer, Jesús Miguel Zamora. Precisament, el papa va reconèixer dimarts que dins de l’Església hi ha hagut i hi ha encara “sacerdots i bisbes” que han abusat sexualment de religioses. D’altra banda, el grup musical Els Pets va lamentar ahir que la pederàstia segueix sent un problema. El seu bateria va ser víctima d’abusos.

tracking