SEGRE

COMARCAS

Els hotels vora les pistes, al 100% el cap de setmana

Espot segueix tancada però Tavascan obre avui || La neu, en condicions òptimes

Esquiadors ahir a l’estació de Port Ainé, al Pallars Sobirà.

Esquiadors ahir a l’estació de Port Ainé, al Pallars Sobirà.G.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els establiments hotelers pròxims a les pistes d’esquí preveuen una ocupació de gairebé el cent per cent aquest cap de setmana amb sol i sense vent. Els esquiadors volen rescabalar-se del mal temps de primers de mes que va obligar a tancar les cotes altes dels complexos hivernals. Les reserves als hotels a peu de pistes tant a la Val d’Aran, com a l’Alta Ribagorça, el Sobirà i el Solsonès ja han superat el 90%, segons els responsables dels centres. Les condicions a les pistes són immillorables a excepció d’Espot, que continua tancada des de dissabte per una avaria en un telecadira. Fonts de Ferrocarrils de la Generalitat van indicar que està previst que es mantingui tancada, almenys, fins aquest diumenge.

Els esquiadors amb forfet en aquesta estació podran practicar l’esport blanc a Port Ainé i a Baqueira. Per la seua part, Tavascan, que també ha estat tancada durant una setmana a la zona d’alpí a causa de la ruptura d’una màquina per trepitjar i condicionar el domini esquiable, preveu obrir avui ja que té tots els remuntadors i pistes a punt.

A la Vall de Boí els resorts i complexos residencials estan al cent per cent, com també al Solsonès, on Port del Comte té més d’un metre de neu als cims. L’estació de l’Alta Ribagorça acull, a més a més, el Campionat d’Espanya d’Esquí de Muntanya aquest cap de setmana.

Tots els complexos hivernals van assenyalar que, després de les intenses precipitacions d’aquests últims dies, s’han pres les mesures necessàries per assegurar els dominis esquiables, s’han provocat allaus per assegurar la capa de neu i que tot està correctament indicat perquè els usuaris esquiïn sense problemes dins de les estacions.

tracking