SEGRE

MEDI AMBIENT FESTIVALS

L'ACA veta de nou el Doctor Music a l'ubicar-se en zona inundable

L’Agència Catalana de l’Aigua ha tombat de nou la celebració del festival Doctor Music a Escalarre al ser en una zona inundable i demana a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que no l’autoritzi. La promotora va avançar que presentarà al·legacions durant el termini de 10 dies que s’obre ara i va insistir que no es preveu un canvi d’ubicació.

Imatge d’arxiu del recinte del festival Doctor Music a Escalarre durant la primera edició del certamen, que es va celebrar el 1996.

Imatge d’arxiu del recinte del festival Doctor Music a Escalarre durant la primera edició del certamen, que es va celebrar el 1996.RAFA ARIÑO/ARCHIVO SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Agència Catalana de l’Aigua ha vetat de nou la celebració del festival Doctor Music a Escalarre al trobar-se en zona inundable. Així consta a la proposta de resolució per a l’autorització del certamen, en la qual proposa a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) de “no autoritzar” la celebració del festival “atesa la vulnerabilitat de la seguretat de les persones davant les possibles crescudes derivades de la seua localització”. En aquest sentit, una part de les 140 hectàrees que preveu ocupar el recinte de concerts, el pàrquing i l’acampada es troben a la zona dels cursos de la Noguera Pallaresa i de dos barrancs. Fonts de la conselleria de Territori van explicar ahir que ara s’obre un termini de deu dies perquè l’empresa presenti una proposta alternativa o les al·legacions que creuen pertinents. Des de la Generalitat van assegurar que si presenten algun projecte, s’estudiarà. En cas que no ho facin, aquesta proposta de resolució s’elevarà a la CHE, que haurà d’elaborar la resolució definitiva sobre l’autorització per a la celebració del festival. Tot apunta que seria en el mateix sentit. L’ACA ja va emetre a finals de novembre un expedient desfavorable a l’organització de l’esdeveniment a Escalarre pels mateixos motius i va demanar canvis en el projecte. A la resolució actual, l’organisme de conca assegura que la promotora del festival Doctor Music no va presentar “cap documentació” després de demanar que no “dictés una resolució prematura abans de disposar de les al·legacions” que estaven preparant.

Fonts de la promotora del festival van descartar una cancel·lació del certamen i van assegurar que continuen treballant perquè es pugui celebrar. Les mateixes fonts van avançar que presentaran al·legacions a la proposta de resolució de l’ACA dins d’aquest termini de deu dies. D’aquesta manera, van insistir que no es preveu “cap canvi d’ubicació”.

El consell del Sobirà assegura que el festival se celebrarà i s’adaptarà a les normatives vigents

Per la seua part, el president del consell del Pallars Sobirà, Carles Isús, va explicar que té “claríssim” que la promotora Doctor Music “presentarà una proposta que s’adapti a les normatives” i va afirmar que està convençut “que el festival se celebrarà”. A més, la Diputació va reiterar el seu suport al territori i el vicepresident segon de la corporació i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, va apuntar que aquest certamen és un “esdeveniment de primer nivell” i va apel·lar que es facin “tots els esforços possibles” perquè aquest projecte “arribi a bon port” i pugui celebrar-se.

Fins a 1.500 places hoteleres i 2.300 abonaments venuts Doctor Music ja ha reservat 1.500 places hoteleres al Sobirà i a la Val d’Aran per als operaris, staff i el personal que es preveu que treballi al festival. Les primeres reserves es van fer a la zona d’Esterri d’Àneu i després es va anar ampliant cap a la Guingueta, Espot, València d’Àneu i Aran. Les places estan reservades des del dia 27 de juny fins al 21 de juliol i suposen més de 20.000 pernoctacions durant aquests dies, encara que durant els dies estrictes del festival (11, 12, 13 i 14 de juliol) la promotora alliberarà algunes d’aquestes places per als clients habituals dels hotels de la zona. El festival havia venut a finals del mes de juliol passat 2.324 abonaments i algunes entrades ja estan esgotades (els abonaments Yea!, Pájaro en mano i In cow we trust). Els organitzadors preveuen que uns 60.000 espectadors acudeixin a l’esdeveniment. El certamen preveu reunir en el seu Reincarnation Edition a bandes llegendàries com King Crimson, Primal Scream o The Prodigy, que compartiran escenari amb artistes espanyols i catalans com Els Pets, Els Catarres, La Pegatina o Rosalía. Doctor Music vol recordar amb magnificència les edicions del festival que es van celebrar entre el 1996 i el 1998, en les quals cantants com David Bowie o Iggy Pop van pujar a l’escenari al Pallars Sobirà.

tracking