SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Sant Esteve de la Sarga invertirà 500.000 euros a evitar despreniments de roques

Primeres actuacions a les zones de més risc geològic del municipi || Al tram de la carretera local de 15 quilòmetres entre Moror i el congost de Mont-rebei

Els treballs a la carretera local de Sant Esteve, de Moror a l’Alzina.

Els treballs a la carretera local de Sant Esteve, de Moror a l’Alzina.AJUNTAMENT DE SANT ESTEVE DE LA SARGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Sant Esteve de la Sarga preveu invertir 500.000 euros per evitar despreniments de pedres i roques sobre la calçada en diferents trams del municipi, segons es desprèn d’un estudi sobre les actuacions necessàries en zones de risc geològic. Aquest estudi respon a la situació dramàtica que es va viure l’abril passat, quan una allau va provocar la mort dels pares de l’alcalde de Sant Esteve. El consistori adjudicarà ben aviat les primeres actuacions a les quatre zones de més risc al tram de la carretera local entre el nucli de Moror i el congost de Mont-rebei, de 15 quilòmetres, i que preveuen una inversió de 161.000 euros, a través d’una ajuda del departament Governació. L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, va assenyalar que l’estudi permet tenir un diagnòstic sobre els punts amb més perillositat i planificar les actuacions necessàries. “La d’ara serà la primera actuació centrada en quatre punts concrets del municipi per aconseguir més seguretat i evitar mals majors”, va dir. Els treballs preveuen sanejar pendents, retirar pedres i roques de grans dimensions que amenacen de desprendre’s, instal·lar tanques de seguretat i consolidar trams de pendents, entre altres actuacions. Navarra va explicar que el projecte contra riscos inclou els més de 40 km de carretera local que dóna accés als nuclis, encara que va apuntar que el risc més elevat s’ha detectat al tram de via d’accés al congost. Paral·lelament, aquesta setmana es finalitzaran els treballs de millora d’un tram de la carretera local entre el nucli de Moror i l’Alzina, d’1,5 quilòmetres.

L’actuació ha inclòs la pavimentació de la via amb aglomerat asfàltic i la instal·lació de 600 metres de tanca de doble onda en alguns dels punts i ha comptat amb una inversió de 70.000 euros.

Aquests treballs s’inclouen al pla de camins de la Diputació. També està prevista una altra obra per posar pedaços a la resta de la xarxa municipal amb 50.000 euros més finançada amb ajuts del Govern. Va apuntar la necessitat d’actuar en aquests trams amb perillositat, especialment de cara a la nova temporada, quan el nombre de visitants és elevat.

tracking