SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut per manipular caixers al Pla, el Segrià i les Garrigues

Dotze estafes per quedar-se els diners ‘atrapats’ als clients

Material confiscat que el detingut tenia al seu domicili per manipular els caixers.

Material confiscat que el detingut tenia al seu domicili per manipular els caixers.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Lleida van detenir dimecres un veí d’Igualada de 41 anys i de nacionalitat romanesa acusat de manipular caixers automàtics d’oficines bancàries de Ponent per robar als clients que treien diners. Va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte continuat d’estafa.

La detenció és el resultat d’una investigació iniciada el juliol de l’any passat després de tenir coneixement que en diferents sucursals bancàries de poblacions del Pla d’Urgell, el Segrià i les Garrigues s’havien produït diverses estafes amb la modalitat coneguda com cash trapping.

Aquesta modalitat consisteix a posar una platina metàl·lica al dispensador de diners d’un caixer automàtic a mode de topall. Quan el client fa l’operació per treure els bitllets, aquests no surten del dispensador i es queden enganxats a la platina. Posteriorment, quan el client marxa del caixer, l’estafador treu la platina i aconsegueix els diners.

La investigació va permetre identificar el presumpte estafador. Se’l relaciona amb dotze estafes continuades, comeses entre els mesos de juliol i gener en poblacions del Segrià, Pla d’Urgell i les Garrigues. Dimecres passat va ser localitzat i detingut a Igualada. Els Mossos també van practicar un escorcoll al seu domicili. Els investigadors van localitzar-hi plaques metàl·liques, goma d’enganxar, dissolvents i altres estris per muntar la trampa. No es descarta que el detingut, que té nombrosos antecedents per fets similars, hagi comès més estafes.

Per evitar ser víctimes d’aquestes estafes, els Mossos recorden que, en cas de detectar qualsevol modificació dels caixers automàtics, es truqui al 112 o posar-se en contacte amb l’entitat.

tracking