SEGRE

INFRAESTRUCTURES TREN

La Diputació mobilitza els alcaldes de la línia de Manresa per exigir inversions ja

Front comú a Lleida per reclamar al Govern un pla d’accions a la xarxa ferroviària || Reunió la setmana que ve per presentar un estudi sobre la situació de la línia i les últimes incidències

Un tren de la línia de Manresa.

Un mort i vuit ferits en un xoc entre dos trens de Rodalies a ManresaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació ha convocat per a la setmana vinent els alcaldes de la línia de tren de Manresa a Lleida per exigir de manera immediata al Govern central les inversions pendents per a la xarxa ferroviària catalana. La cimera es produirà pocs dies després del xoc mortal de divendres a Castellgalí, en el qual una persona va morir i 58 més van quedar ferides. La convocatòria no exclou més endavant tots els alcaldes del territori. L’objectiu és liderar un front comú i definir un pla d’accions i reivindicacions. Des de l’ens provincial es presentarà als alcaldes un estudi de la situació actual que inclou les últimes incidències i un resum de les inversions que encara no s’han materialitzat. L’objectiu de la cimera és pactar un protocol comú perquè s’executin les inversions. Una proposta que es treballa conjuntament amb la Generalitat i que recupera la idea de la Plataforma per a la millora del tren a Ponent, que ha reclamat durant anys la millora de la línia. La presidenta de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega, Maria Rosa Perelló, va explicar que es treballa en l’estudi des de fa setmanes encara que l’accident ha precipitat la presentació als alcaldes. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va apuntar que l’accident ha de ser un punt d’inflexió per poder prendre mesures. “Hi hauria d’haver el traspàs definitiu de la línia perquè la gestionarem millor des d’aquí”. Ramon Royes, de Cervera, va definir la situació com a “dramàtica” perquè “ja no parlem d’un servei anacrònic sinó també perillós”. “Ens mobilitzarem per poder aconseguir un rodalies modern i també de qualitat”. L’alcalde de Golmés, Jordi Calvís, va dir que “si no s’inverteix en aquesta línia es pot tancar i invertir en el transport públic per carretera”. Per la seua part, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va apuntar que és totalment insostenible que la Generalitat tingui la competència en rodalies i no disposi ni de vies, ni trens, ni estacions ni personal.” D’altra banda, ahir al tancament d’aquesta edició una dotzena de persones ferides encara seguien ingressades a Manresa i a Terrassa i un menor a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

D’altra banda, veïns del Bages es manifestaran demà per demanar millores i estudien iniciar una campanya per no pagar els bitllets diaris fins a tenir un servei de qualitat i segur.

tracking