SEGRE

INFRAESTRUCTURES TREN

Renfe recupera aquest dilluns part de la circulació de la línia de Manresa després de l'accident mortal

Uns cinquanta operaris treballen en la normalització de la situació pel xoc del tren procedent de Lleida amb el de l’R-4 || Nou persones encara estan ingressades, inclòs un nen d’un any i mig de Manresa

Operaris treballant ahir un dels dos combois implicats en l’accident.

Operaris treballant ahir un dels dos combois implicats en l’accident.EFE

Creat:

Actualitzat:

Adif i Renfe preveuen restablir avui part de la circulació dels trens de la línia de Lleida a Manresa en el tram afectat després de l’accident de divendres en què van xocar dos combois frontalment a la zona de l’antic baixador de Castellgalí, a la comarca del Bages. Si els treballs evolucionen favorablement, s’espera restablir el servei al llarg de la jornada d’avui, almenys en una de les vies, va informar el ministeri de Foment en un comunicat. Una cinquantena d’operaris van aconseguir separar dissabte els dos trens accidentats, el regional procedent de Lleida cap a Barcelona que circulava per la via equivocada i el de rodalies de Barcelona a Manresa, en el qual va morir la conductora. Renfe també porta a terme les tasques necessàries per encarrilar els cotxes dels trens accidentats i retirar-los del lloc, la qual cosa permetrà que Adif comenci a treballar en la reparació dels danys en la infraestructura. Els operaris treballen per normalitzar completament la circulació dels trens demà.

Nou de les persones que van resultar ferides en l’accident mortal de tren continuen ingressades en diversos hospitals, segons va informar el departament de Salut. Un dels pacients que es trobaven ingressats ha rebut l’alta en les últimes hores. Dels que segueixen a l’hospital, tres es troben en estat greu; quatre amb ferides de menor gravetat i dos de lleus. Quatre de les persones ingressades es troben a Althaia, a Manresa; tres a Mútua Terrassa i dos a l’Hospital Vall d’Hebron, un d’ells, un nen d’un any i mig de Manresa que va ingressar en estat crític. Per la seua banda, Renfe i Adif estan treballant en la recopilació, anàlisi i avaluació de la informació per establir de forma exhaustiva i exacta la seqüència dels fets i les condicions que van propiciar que uns dels dos combois circulés set quilòmetres per una via contrària. Adif “està fent la comprovació de totes les circumstàncies per les quals el tren regional, que anava de Lleida a l’Hospitalet, va accedir a la via senar, per la qual circulava un tren de rodalies procedent de Manresa, ja que en condicions normals hauria d’haver circulat per l’altra via.”

tracking