SEGRE

ESQUÍ INCIDÈNCIES

Espot reobrirà dijous i traslladarà els esquiadors en llevaneu

Màquines retrac i vehicles 4x4 asseguren el transport de 300 aficionats/hora en substitució del telecadira avariat || Reduirà també el forfet de 34 a 15 euros

Treballs per comprovar l'estat del telecadira la Roca d'Espot, la setmana passada.

Espot reobrirà dijous i traslladarà els esquiadors en llevaneuFGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estació d’esquí d’Espot reobrirà dijous després de gairebé dos setmanes tancada a causa de l’avaria del telecadira de la Roca, que dóna accés a les pistes. El remuntador, que es va desprendre, seguirà aturat perquè encara s’investiga per què va fallar i es treballa per assegurar-lo. Al seu lloc, l’accés a les pistes, de la cota 1.500 a la 1.800, es garantirà amb diverses màquines llevaneu dotades amb cabines, que traslladaran els esquiadors que optin per aquesta estació, amb una freqüència de vuit minuts i capacitat per a vint persones. A més, el preu del forfet d’adult es rebaixarà de 34 a 15 euros; el de nens de 7 a 14 anys serà de 10 euros; 5 el de menors fins a sis anys i 6 euros el de passeig. Ferrocarrils de la Generalitat, responsable de l’estació, mantindrà també l’oferta als titulars de forfet de temporada o reserva prèvia a Espot d’esquiar pel mateix preu a Port Ainé o a Baqueira (la diferència, fins als 52 euros, l’assumeix l’empresa de la Generalitat). En dies de més afluència, les màquines retrac es complementaran amb vehicles 4x4 també per al trasllat dels esquiadors, cada vint minuts i per a set persones.

El trajecte de les llevaneus serà d’una mica més d’1,5 quilòmetres, cobrirà el tram que recorre habitualment el telecadira de la Roca, i tardarà 10 minuts a arribar a la cota 1.800.

FGC seguia treballant ahir a garantir la seguretat del remuntador que es va avariar divendres dia 1, i no descarta trobar aviat una solució. L’acreditació per tornar a funcionar dependrà de la direcció general de Transports. L’estació haurà estat tancada dotze dies i els representants del sector turístic de la zona van admetre ahir que malgrat les alternatives per esquiar hi ha hagut cancel·lació de reserves, una cosa que ara s’intenta evitar. El president del consell del Sobirà, Carles Isús, va aplaudir la solució adoptada de forma provisional. Segons va explicar, les màquines utilitzades aportaran una capacitat de remuntador d’unes tres-centes persones cada hora. Segons FGC, funcionaran en els horaris d’obertura i tancament de l’estació i la pista sota del telecadira la Roca s’habilitarà per als últims descensos. Espot compta habitualment amb 22 pistes i cinc remuntadors.

tracking